Gili defensa que el comú d’Escaldes farà una millor gestió de l’Art al Roc que Govern

En les pròximes setmanes la corporació d’Escaldes-Engordany presentarà el projecte que volen dur a terme a l’edifici de la parròquia

L'edifici que albergava l'Art al Roc, la sala d'exposicions de Govern.
L'edifici que albergava l'Art al Roc, la sala d'exposicions de Govern. Visitandorra.com

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili ha defensat que el comú de la parròquia farà una millor gestió de l’Art al Roc que Govern i que, per part de l’equip comunal, no hi ha cap polèmica possible perquè l’edifici pertany a la casa comuna i feia cinc anys que el ministeri de Cultura no pagava res per utilitzar-lo. A més a més, ha recordat que, inicialment, la cessió de l’espai era temporal per reubicar el material que en aquell moment es trobava a l’antiga caserna de bombers, on hi havia la sala d’exposicions de Govern.

Les seves declaracions arriben després que la ministra de Cultura, Sílvia Riva declarés diumenge passat, durant la cloenda de l’exposició dedicada a Joan Monegal, que no els ha agradat, tant en el fons com en la forma, la decisió de l’equip comunal de recuperar l’espai. “A pesar nostre, és el darrer dia. Rebem amb poc temps l’avís del comú i no se’ns ha explicat la nova proposta ni s’ha pogut plantejar cap diàleg”, va lamentar Riva.

Riva parla amb un dels fills de Joan Monetal a l'entrada de la sala d'exposicions.

Relacionat

Govern abandona la sala d’exposicions de l’Art al Roc amb “decepció” vers el comú d’Escaldes

Inicialment, l’Art al Roc es va concebre com el Centre d’Interpretació de l’Aigua del Madriu (CIAM), però el cas és que no va regir com s’esperava i el 2015 va sorgir la polèmica perquè estava molt abandonat. En aquest context, va arribar el projecte d’Andorra Telecom per construir ‘The Cloud’ i, per fer-ho, van enderrocar l’antiga seu de la companyia i l’anterior caserna de bombers. Allà, a la caserna, estava la sala d’exposicions de Govern.

Fruit d’això, els mandataris van arribar a un acord amb l’equip comunal d’Escaldes d’aquella època, que era de Demòcrates per Andorra, pel qual se cedia gratuïtament l’espai perquè Govern instal·les allà la seva sala d’exposicions. Amb l’entrada de l’equip de Rosa Gili van decidir que volien fer un altre projecte pel centre i van transmetre aquest estiu que volien posar fi al conveni. Ara, el ministeri de Cultura ja treballa en la recerca d’un immoble que pugui albergar una nova sala d’exposicions.

Comentaris (1)

Trending