La Fundació ONCA impulsarà la música tradicional andorrana aquesta temporada

L’entitat també mirarà de recuperar els concerts que la pandèmia va obligar a ajornar i programarà tallers dirigits als professionals vinculats a la fundació i al públic familiar

Un dels espectacles de l'ON-CARRER en edicions anteriors
Un dels espectacles de l'ON-CARRER en edicions anteriors ONCA

La Fundació ONCA ha presentat el programa per enguany aquest matí, el qual, segons han informat, es desenvoluparà sota tres eixos principals: país, persones i educació. Així doncs, la vintena temporada de l’entitat comptarà amb diferents concerts al llarg de l’any amb l’objectiu de posar en valor els músics i la música andorrana i també organitzarà “moltes activitats” dirigides al públic familiar del país. A més, la fundació mirarà de recuperar aquells tallers que la pandèmia va obligar a ajornar.  

La temporada va començar l’1 de gener amb els concerts de Cap d’Any. De cara al dia de la Constitució, el 14 de març, l’ONCA durà a terme un concert en el qual s’adaptaran una quinzena de peces tradicionals andorrana a la música clàssica. L’acte començarà amb una cançó del veterà Daniel Areny i finalitzarà amb una altra del jove Lluís Cartes i, al llarg del concert, s’estrenarà la primera dansa tradicional de Canillo, parròquia que fins ara no tenia cap. 

En la mateixa línia, al llarg de l’any es faran altres actuacions musicals, com ara l’Estiu ON-CARRER, el qual es desenvoluparà al llarg de totes les parròquies, el Concert de Meritxell, que commemorarà els 20 anys de la Jove Orquestra Nacional Andorrana, el de Santa Cecilia, que comptarà amb la celebració dels 25 anys del grup Hysteriofunk,  o el de Nadal, que estarà protagonitzat pels músics joves del país.  

D’altra banda, el projecte educatiu d’enguany buscarà reprogramar els concerts ajornats del 2020 i dur a terme propostes vinculades als artistes del país, així com organitzar tallers formatius dirigits als professionals vinculats a la fundació i al públic familiar i col·laborar amb talleristes del país. Per últim, la previsió d’ingressos de l’ONCA per aquest 2021 és d’uns 30.000 euros. Tota la programació es pot consultar en aquest enllaç

Etiquetes

Comentaris

Trending