França presenta una Saison culturelle variada i amb moltes col·laboracions d’entitats i institucions

Les trobades literàries són la novetat d'una edició amb música, teatre, cinema infantil, en una programació que es prolongarà fins l'any vinent

Comentaris

L'ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet durant la presentació.
L'ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet durant la presentació. BRU NOYA

L'ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet ha presentat aquest dimecres la Saison culturelle que té com a gran novetat les trobades literàries. L'acte ha reunit un nombrós públic amb cònsols i representants del món cultural i el director del gabinet del representant del Copríncep francès, Pascal Escande.

La programació s'iniciarà el 21 d'octubre amb l'espectacle 'Que deviennent les ballons lâchés dans le ciel?' que es farà a la sala de festes del comples d'Encamp. Tres dies després (24 d'octubre) el mateix recinte acollirà 'Les crapauds fous' de Mélody Maurey, la veritable i extraordinària història de dos metges polonesos que durant la Segona Guerra Mundial van salvar milers de vides d'una manera ben curiosa. Aquesta peça teatral ha sigut nomenada en tres categories als premis Molières del 2019.

Les activitats continuaran el mes de novembre amb la cantant Poupie que actuarà a l'Auditori Nacional d'Ordino per presentar el seu primer àlbum. Barreja el trap, el reggae i el pop, amb unes lletres melòdiques. El 12 de novembre l'Ensemble Baroque de Toulouse oferirà el programa 'Vivaldi, entre ombre i lumière' al Santuari de Meritxell. El concert està organitzat conjuntament amb l'Associació d'Amics del Cambra Romànica. El dia 19 serà el torn del Duo Aryaga & Mathilde Antón amb l'espectacle 'Projet 441 hz', on diferents formes d'art es troben a l'escenari com la dansa, la pintura o la poesia. El concert està organitzat en col·laboració amb el Festival Internacional de Guitarra d'Andorra.

Les activitats de novembre es tancaran amb el periodista i escriptor Eric Fottorino que presentarà el seu darrer llibre 'Mohican' el dia 21 a la llibreria Moby Dick., aquesta és una de les novetats de l'edició d'enguany. Ja el mes de desembre (dia 14), Pedro Soler & Gaspar Claus actuaran al soterrani de la Trenca on intepretaran els temes del seu darrer àlbum 'Al viento'. El concert està organitzat en col·laboració amb La Trenca Cultura. L'any tindrà un darrera proposta infantil que és la pel·lícula 'Pépites de l'animation'. Es projectarà al Teatre Comunal d'Andorra la Vella, el 17 de desembre. La projecció està organitzada conjuntament amb el comú d'Andorra la Vella.

Per l'any vinent hi ha previstes nits de vídeo-màping, la nit de les idees,  l'actuació de Gaspar Claus o els ballets de George Balanchine en directe des de l'Òpera de París als cinemes Illa Carlemany. El plat fort del 2023 serà el musical 'Les franglaises' (23 de març) al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. És un espectacle de culte que tradueix els grans èxits del repertori anglès de la manera més literal i absurda possible. Aquesta funció s'emmarca en la Temporada de Teatre.

Abans de la presentació, Tribolet ha fet un balanç de la darrera Saison. "Vam abordar diferents disciplines amb 47 col·laboradors i vull destacar el del Jambo". Més de 8.000 persones van assistir als diferents espectacles i cal destacar la presència de públic jove.

 

 

Comentaris

Trending