El Festival de Pallasses d’Andorra se celebrarà cada dos anys

S'hi invertiran més diners i la periodicitat permetrà presentar una programació més potent i ampliar-la al circ

Comentaris

La directora del Festival de Pallasses, Pepa Plana.
La directora del Festival de Pallasses, Pepa Plana. COMU D'ANDORRA LA VELLA

El Festival de Pallasses d'Andorra la Vella se celebrarà cada dos anys segons han anunciat aquest dimarts el conseller de Cultura, Miquel Canturri i el director del departament, Jan Cartes. Això permetrà fer una programació més potent i, segons Cartes, "oxigenar-lo una mica perquè el món de les pallasses és molt reduït".

La proposta sorgeix de la directora del festival, Pepa Plana. El comú hi invertirà més diners i l'ampliarà al circ per retornar a la fórmula original ja que en els seus orígens l'any 2001 amb Plana i Tortell Poltrona, ja era biennal fins que la caure víctima de la crisi. el 2009. Va tornar el 2018 en el marc de la 52a edició de la Temporada de Teatre. Ara es desvincula d'ella i es durà a terme el mes de maig. Pepa Plana tornarà a ser l'encarregada de dissenyar-ne la programació i el desig es poder incloure participació andorrana.

L’objectiu és promocionar la presència femenina a les arts escèniques, especialment a aquelles vinculades amb la comicitat. Va començar sent l’únic esdeveniment al món de característiques similars i aquesta era precisament la seva originalitat. Jan Cartes l'ha volgut definir com "el de la comicitat en clau femenina" i no es descarta incorporar-hi conferències.

Comentaris (3)

Trending