La Farga del Madriu comença a recuperar els seus espais

Des de Patrimoni Cultural es vol apropar aquest bé d'interès general a través de visites guiades els dijous del mes d'agost a la tarda

Les actuacions a la Farga del Madriu.
Les actuacions a la Farga del Madriu.

Els treballs de recuperació de la Farga del Madriu comencen a ser visibles després d'una setmana d'intervenció. Un dels punts més destacats és la trobada d'una peça de ceràmica blava catalana de la sèrie de la ditada, del segle XVII-XVIII. Un bé d'interès general que es podrà visitar cada dijous del mes d'agost, entre les 15 i les 18 hores.

Patrimoni cultural ja ha començat a treballar en la recuperació de la Farga del Madriu. Una primera setmana d'intervenció, en la qual s'ha refet l'entrada de la tovera -obertura perquè entri l'aire- i s'ha restaurat la llum del calaibre -arbre de la roda hidràulica de la farga catalana. A més, han excavat el dipòsit de mineral, el recuit i es pot intuir el baix forn. Precisament, aquest darrer punt ja permès confirmar que es tracta d'una tipologia primerenca de farga.

Després d’aquestes tasques, s’està actuant en el canal de la roda, així com s’ha començat a excavar el cambrot o habitatge. Les diferents intervencions, a més, han permès localitzar un fragment de ceràmica blava catalana de la sèrie de la ditada, que segons els experts, data entre la segona meitat del segle XVII i el primer quart del segle XVIII.

Amb tot això, patrimoni cultural recorda que la Farga del Madriu és un bé d’interès cultural, el qual es pot veure a través de visites guiades gratuïtes tots els dijous d’agost, de 15 a 18 hores.

Etiquetes

Comentaris

Trending