Faber Andorra acollirà nou artistes al llarg del 2021

L’organització ha avisat que la planificació podria variar en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19

Un instant de la roda de premsa telemàtica
Un instant de la roda de premsa telemàtica

La residència Faber Andorra ha presentat el seu calendari de cara a l’any 2021. En total, nou artistes -dels quals quatre van haver de posposar la seva estança per culpa de la Covid-19- faran estada a les instal·lacions del Principat per desenvolupar els seus projectes i dur a terme activitats culturals amb els diferents centres educatius i les institucions del país. D’altra banda, s’ha informat que els andorrans també poden sol·licitar anar a les residències amb les quals la Universitat Ramon Llull hagi signat un contracte.

Els nou artistes són Daria Gavrilova, que està escrivint un llibre sobre l’onada d’immigració durant la legislatura de Putin; Ferran Porta, que vol publicar un llibre sobre panorama cultural, social i turístic d’Andorra encarat cap als alemanys; Marta Jordan, que traduirà l’obra ‘Andorra’, de Jordi Casanovas; Lizbeth Vega, que durà a terme diferents sessions amb la universitat per validar un lloc web per a professors; George Belliveau, que farà conferències al voltant de la recuperació de la identitat i la cultura a través de l’actuació; Rolando Edison, que aprofundirà en la seva tesi doctoral; Albert Fons, que investigarà com es feia boicot al franquisme a les muntanyes del Pirineu per publicar una novel·la; José R. Delanoy, que està realitzant un estudi sobre Pau Casal; i Kristina Darling, que vol publicar un article acadèmic sobre la poesia.

Els residents faran diverses activitats com ara  conferències, sessions amb institucions andorranes i xerrades als diferents centres educatius

A més a més, a banda de desenvolupar els seus projectes personals durant un període d’entre deu dies i tres setmanes, els diferents residents, tots “amb una competència absolutament contrastada als seus camps”, faran diverses activitats com ara conferències, sessions amb institucions andorranes i xerrades als diferents centres educatius. D’altra banda, l’organització de tot plegat es podrà adaptar o posposar en el temps si la situació sanitària no permet complir amb les dates establertes inicialment.

Per últim, el director de la Residència Faber de la ciutat d’Olot, Francesc Serés ha recordat que els andorrans poden anar a qualsevol de les instal·lacions amb les quals la Universitat Ramon Llull signi un conveni de col·laboració, però que caldrà adaptar-se i gestionar el context de la crisi sanitària.

Etiquetes

Comentaris

Trending