L’exposició ‘Made in Paris’ al Thyssen supera els 15.000 visitants

La pinacoteca ja prepara la següent mostra, que es podrà veure a partir del 8 de febrer, sota el títol ‘Khroma: l’univers emocional del color’

'Made in Paris' ha aplegat més de 15.000 visitants.
'Made in Paris' ha aplegat més de 15.000 visitants. MUSEU THYSSEN ANDORRA

El Museu Thyssen Andorra ha tancat amb uns bons resultats ‘Made in Paris’, la seva sisena mostra, que s’ha pogut presenciar a la pinacoteca escaldenca al llarg de tot el 2023. Les obres exposades, d’artistes com Matisse, Léonad Tsuguhary Foujita o Charles Camoi, han rebut més de 15.000 visitants, recuperant les dades prèvies a la pandèmia. La xifra suposa un creixement del 50% respecte a l’assolida el 2021. La nova exposició -‘Khroma: l’univers emocional del color’- s’inaugurarà el pròxim 10 de febrer.

El Thyssen ha presentat aquest dilluns el balanç de la seva activitat durant el 2022, centrada especialment en la mostra centrada en l’art de la capital francesa. I els seus responsables ho han fet amb satisfacció. La proposta ha aixecat l’interès del públic. Així, aquests mesos s’ha arribat a 15.008 visitants.

El mes d’agost va ser el de més èxit. Només llavors van ser 2.671 les persones que van passar per la mostra, que ha permès el museu recuperar les dades de visitants prèvies a l’esclat de la pandèmia del coronavirus. I, al mateix temps, fer un salt important en comparació al 2021. S’ha crescut un 50%.

Pel que fa a l’origen d’aquests visitants, prop de la meitat són residents al país: 7.167. En segon lloc, es troben els provinents de Catalunya, amb 3.050. Per cert, de moment, les xifres d’enguany -els darrers dies de ‘Made in Paris’- també són positives: 452 persones han passat pel museu, dada que supera les dels 2021 i 2022.

Un cop tancada aquesta mostra, ja es prepara la següent. Es podrà veure a partir del 10 de febrer i fins al 7 de gener del 2024. Tindrà el títol de ‘Khrona: l’univers emocional del color’. Segons ha explicat el seu comissari, Guillem Cervera, el que es pretén és “aprofundir en la importància particular de cada color i com aquesta apreciació pot variar segons la persona”. Per tant, es vol entrar “en l’estudi de les sensacions cromàtiques implicant els visitants com a part protagonista en la seva percepció anímica”.

Així, es presentaran un total de 34 obres. Entre els artistes representants hi ha Francesc Masriera,  Antonio de Felipe, Antonio de Madrazo, Mercedes Lasarte, Torres García i Saura o Ernst Wilhelm Nay.

Etiquetes

Comentaris

Trending