Excol·laboradors de Sud Ràdio exigeixen que es conservi l’emissor del cap del Port

El col·lectiu ‘Les Sudistes’ recorda que gràcies al transmissor instal·lat fa més de mig segle al Pic Blanc d’Andorra milions d’oients van descobrir l’existència del Principat

Una imatge de les instal·lacions al cap del Port.
Una imatge de les instal·lacions al cap del Port. LES SUDISTES

El col·lectiu ‘Les Sudistes’, que reuneix desenes de col·laboradors i, sobretot, antics col·laboradors de Sud Ràdio exigeixen la conservació dels equips i tots els elements que durant anys s’han estat a les instal·lacions del cap del Port que ara haurien d’acollir un centre d’alt rendiment esportiu. ‘Les Sudistes’ recorden que va ser gràcies als equips que ara veuen en perill que milions d’oients d’arreu del món van descobrir l’existència del Principat d’Andorra.

El col·lectiu d’excol·laboradors de Sud Ràdio s’uneixen a través de les xarxes socials a les demandes de diverses persones del Principat que estan reclamant un projecte propi, la conservació que durant més de mig segle han estat (i estan) en les instal·lacions del Pic Blanc d’Andorra. Demanen que es doni una sortida “raonable” i, per tant, més que digna als transmissors i altres elements que encara es conserven i que van ser testimoni i més que això d’un excels moment radiofònic viscut al Principat.

Recorden que el 1967 el general De Gaulle va visitar les instal·lacions del cap del Port. ‘Les Sudistes’ també destaquen que el centre emissor “forma part de la memòria del Principat i molt més enllà, ja que milions d’oients van descobrir el Principat d’Andorra gràcies a les dues ràdios” que van coexistir, no sense una gran competència, al país, i que van posar el Principat a l’epicentre radiofònic europeu i fins i tot mundial.

Comentaris (1)

Trending