L’Estatut de l’Artista encabirà aquells professionals que no se sustentin de la seva obra

El Govern s’ha posicionat a favor de disposar d’un marc normatiu per tal de poder adequar les necessitats del col·lectiu i promoure el desenvolupament cultural

Una imatge de la façana principal de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.
Una imatge de la façana principal de l'edifici administratiu de Prat de la Creu. Toni Solanelles

El passat mes de juny els grups parlamentaris van presentar la proposició de llei de l’Estatut de l’Artista, que tenia per objectiu donar més seguretat i garanties jurídiques als professionals. Aquest dimecres, el ministre Portaveu, Eric Jover, ha especificat que el criteri del Govern al respecte és positiu, i ha remarcat que s’han fet alguns canvis per acabar de treballar alguns elements, com el fet d’encabir aquelles persones que no se sustentin econòmicament de la seva obra.

Jover ha indicat que s’està a favor de disposar d’un marc normatiu per tal de poder adequar les necessitats del col·lectiu i promoure el desenvolupament cultural. Per tant, el criteri és “àmpliament positiu”, però s’han fet certs “matisos” per acabar de puntualitzar alguns elements. Entre ells, el Govern ha sol·licitat que l’acreditació d’artista professional també pugui incloure aquells que no se sustentin de la seva obra i puguin demostrar que tenen un contracte típic del món de l’art. “Que encara que no estiguin a aquest nivell econòmic, tinguin el règim d’acompanyament”, ha indicat Jover.

Així mateix, també s’ha entrat al detall de la Comissió Andorrana de l’Artista. Concretament, quins són els seus participants, si reben remuneració i quin serà el seu objecte. En general, aquestes són les mínimes puntualitzacions que s’han fet des del Govern, “encara que després hi hagi un desenvolupament més ampli de la norma, és necessari adaptar algunes estructures a la particularitat d’aquesta feina”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending