Escaldes respon a les crítiques assegurant que ha dedicat 200.000 euros al sector cultural

El comú manté que “ningú no podrà dir que es dona l’esquena a la cultura. A Escaldes-Engordany la cultura mai no s’ha aturat, ni s’aturarà”

Un moment de la ballada de l'esbart major de l'Esbart Santa Anna.
Un moment de la ballada de l'esbart major de l'Esbart Santa Anna.

“Amb un pressupost dedicat, i ja executat avui dia, de gairebé 200.000 euros (198.800 euros concretament) ningú no podrà dir que el comú d’Escaldes-Engordany dona l’esquena a la cultura. A Escaldes-Engordany la cultura mai no s’ha aturat, ni s’aturarà. El passat ho ha anat demostrant al llarg dels anys, el present ho certifica i la ferma voluntat de futur ho garanteix.”

El comú escaldenc ha emès un comunicat annexant-hi el calendari d’activitats culturals organitzades fins ara en el que portem de 2020 per raonar que està totalment actiu en matèria cultural, i silenciar d’aquesta manera les crítiques que està rebent per no afegir-se a la resta de comuns en la programació coordinada que s’ha presentat aquesta mateixa setmana de bracet amb el Govern. El comú recorda que “aquest 2020 està resultant un any extremadament dur i difícil en tots els àmbits, amb una incidència molt destacada en el sanitari, el social i l’econòmic” i que “la cultura, tampoc ha quedat al marge de les dificultats i dels reptes, duríssims alguns, que ens ha plantejat i encara ens planteja la pandèmia”.

El comú d’Escaldes-Engordany fa palès “el seu suport a la cultura, en general, i a la cultura nacional, de forma especialment manifesta” i destaca “la gran feina i el gran esforç que han dut a terme els seus departaments de Cultura i de Turisme, així com la Unió Proturisme i altres organitzacions no comunals, per fer d’aquest 2020 un any, malgrat tot, culturalment ric, divers, innovador i creatiu”. Alhora ressalta “l’esforç que representa promoure la cultura, programar-la, escenificar-la, gestionar-la i finançar-la mereix ser reconegut i valorat. Cada institució, cada col·lectiu, cada persona és mereixedora de plantejar la seva pròpia visió del que ha de ser i representar la cultura”.

Comentaris (1)

Trending