L’enyor i la intimitat del fado s’apoderen del Centre de Congressos

(AMB VIDEO) Una de les fadistes de referència en el panorama actual, Cuca Roseta, fa les delícies entre prop de tres-centes persones  ‘Meu’

Cuca Roseta durant la seva actuació al Centre de Congressos.
Cuca Roseta durant la seva actuació al Centre de Congressos. Toni Solanelles

Fins avui, a Andorra hi havia esquiat. Ho ha confessat després de cantar els dos primers fados i de celebrar de poder cantar, doncs, per primer cop al Principat. Cuca Roseta és una de les fadistes del moment. Un referent en el gènere musical portuguès per excel·lència. Amb una veu que la fa única, i amb l’enyor i la intimitat característica del fado, Roseta s’ha posat el Centre de Congressos d’Andorra la Vella a la butxaca.

Els temes que configuren l’últim treball discogràfic de la fadista, ‘Meu’, més d’altres cançons que són tot un clàssic en el repertori musical lusità han estat seguit amb devoció per prop de tres-centes persones que han assistir al plat fort de la segona edició del Festival de Fado al Principat. Abans del concert, s’han fet d’altres activitats que també han tingut un bon seguiment. Roseta havia actuat 24 hores abans a Barcelona. Allà on va se sent com a casa i reparteix delícies musicals i emoció a cabassos. D’aquí que hagi estat una de les artistes triades per portar el fado, patrimoni immaterial de la humanitat, per tot el món.

I és que el certamen que ha fet estada per segon any al Principat fa part del Festival de Fado, un festival internacional, promogut per iniciativa privada amb el suport del consolat de la República de Portugal, que aquest any compleix dotze anys de trajectòria i que és present a disset grans ciutats repartides per Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia. Cada any, presenta artistes en concert i realitza una tasca de divulgació de la llengua i la cultura portuguesa que inclou exposicions, conferències i projecció de pel·lícules i que té en el gènere musical del fado la seva expressió més gran i una de les seves insígnies culturals més internacional.

Etiquetes

Comentaris

Trending