Encamp i el Govern inicien els treballs de rehabilitació del colomer de Cotxa de les Bons

La primera fase servirà per desbrossar i desenrunar l'immoble i avaluar el seu estat que, una vegada realitzada la intervenció, es vol fer servir per actes culturals

El colomer de Cotxa de les Bons.
El colomer de Cotxa de les Bons.

En col·laboració, el comú encampadà i l’executiu han iniciat els treballs preliminars de desbrossat i desenrunat que permetin conèixer l’estat real del colomer de Cotxa de les Bons i fer un projecte per rehabilitar i conservar l’immoble, inscrit a l’inventari general del patrimoni cultural. Un edifici que, en el futur, es vol que aculli actes culturals.

Amb l’afany de mantenir i preservar el patrimoni cultural del país, el Govern i el Comú d’Encamp, amb col·laboració amb la propietat, han iniciat els treballs per rehabilitar el colomer de Cotxa, ubicat a la part alta del nucli històric de les Bons. Aquest destaca per l’arquitectura vernacular del país, tant per la seva antiguitat, datat d’època moderna, com per la singularitat del bé immoble, així com per la tipologia a la qual pertany.

Des d’aquest dilluns, els tècnics ha començat amb els treballs preliminars -desbrossat i desenrunat- que permetin avaluar l’estat de l’immoble i fer un projecte que permeti preservar l’interès històric, etnològic, arquitectònic i paisatgístic del colomer.

Una vegada finalitzi la rehabilitació, totes les parts volen que aquest espai públic sigui destinat a usos culturals durant un temps determinat, fet que aportarà valor i contingut patrimonial al voltant del poble de les Bons.

Etiquetes

Comentaris

Trending