En marxa l’excavació arqueològica per analitzar el doble nivell del paviment del pont dels Escalls

El vial romànic que permet salvar el riu estarà tancat des d’ara i fins a final de mes, mentre es fan els treballs dirigits des de Patrimoni Cultural

El pont dels Escalls ja torna a estar en plena actuació arqueològica.
El pont dels Escalls ja torna a estar en plena actuació arqueològica.

L’excavació arqueològica per mirar de treure més rendiment als elements obtinguts a la prospecció que es va fer fa unes setmanes al pont dels Escalls, a Escaldes, ja està plenament en marxa. Els tècnics de Patrimoni Cultural pretenen conèixer més detalls del doble nivell del paviment que les esmentades prospeccions van permetre confirmar. Perquè els indicis de què hi era ja els tenien els experts.

La infraestructura viària, que més enllà de l’estudi arqueològic que era plausible que s’hagués de fer però no estava confirmat que s’acabés de fer serà sotmesa a una intervenció de millora i embelliment, està tancada al pas des d’ara i fins a final de mes, quan s’hauria d’haver acabat tota l’actuació projectada. Tant l’arqueològica com la d’adobament en el marc d’un programa que també inclou els altres dos ponts romànics urbans que hi ha a la parròquia d’Escaldes: el d’Engordany i el de la Tosca.

Una imatge actual del pont dels Escalls.

Relacionat

Les prospeccions al pont dels Escalls permeten ‘descobrir’ dos nivells de paviments

Amb l’excavació arqueològica posada en marxa ara es pretén aprofundir i poder analitzar més i millor aquest doble nivell de paviment. I poder-ne fer una millor interpretació. La prospecció feta als dos extrems del pont i a l’espai central del mateix va permetre revelar detalls prou interessants com per continuar-hi aprofundint. Caldrà veure fins on és possible arribar amb l’aprofundiment del treball arqueològic ara iniciat.

Etiquetes

Comentaris

Trending