Una empresa d’Encamp s’encarregarà del desenrunament de Sant Vicenç d’Enclar

El Govern adjudica per 8.898 euros els treballs de retirada sistemàtica i ordenada de les pedres del col·lapsat campanar preromànic a Construccions Hundeka

Estat que presentava aquest dilluns Sant Vicenç d'Enclar.
Estat que presentava aquest dilluns Sant Vicenç d'Enclar. ALTAVEU

Una empresa de reformes d’Encamp, Constructora Hundeka, s’encarregarà de fer les tasques de desenrunament de l’enderrocada parcialment església de Sant Vicenç d’Enclar i de treballar en el cribratge d’aquells materials petris, d’aquells rocs, que es puguin tornar a utilitzar en la reconstrucció del campanar circular preromànic que va col·lapsar pocs dies abans del Nadal passat.

El Govern ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació dels treballs a l’empresa encampadana per un import de 8.898,76 euros. A banda del desenrunament ordenat i sistemàtic de les pedres que s’ha de fer, el treball encomanat també permetrà obtenir el màxim d’informació possible que, d’una banda, aprofundir en el coneixement d’aquest edifici per a impulsar la reconstrucció més fidedigne possible i, d’altra banda, també s’aconseguirà determinar millor les causes concretes que van motivar l’esfondrament ocorregut la matinada del 20 de desembre de 2019. L’adjudicació es du a terme seguint també els criteris marcats per la comissió d’experts que es va crear el desembre per avaluar la millor manera de reconstruir el campanar de Sant Vicenç d’Enclar.

Tècnics col·locant la lona protectora a final de gener.

Relacionat

Els tècnics de Patrimoni es preparen per reactivar la reconstrucció de Sant Vicenç d’Enclar

Un cop feta l’adjudicació, el ministeri ha programat un aixecament de l’enderroc organitzat mitjançant una quadrícula, que permetrà una més fàcil documentació de tots els materials i un estucatge diferenciat. Els treballs a efectuar han estat definits en un projecte previ i s’efectuaran sota la direcció d’un arqueòleg, amb la col·laboració d’un arquitecte, ambdós membres de l’equip de tècnics de l’àrea de Béns Immobles.

Actuacions a Sispony i Arinsal

El consell de ministres també ha aprovat fer actuacions de manteniment sobre les esglésies de Sant Andreu d’Arinsal i Sant Joan de Sispony. Així, el Govern licita dues obres de neteja d’humitats ascensionals detectades als murs d’ambdós edificis. Aquestes humitats poden tenir efectes sobre la conservació de l’estructura, la salubritat i l’estètica del recobriment interior, i per això el departament que lidera Sílvia Riva hi actua.

En els dos casos aquesta intervenció serà similar i consistirà en l’obertura d’una rasa de drenatge i la posterior construcció d’una barrera a base de l’aplicació d’una capa d’argila que impedirà que les humitats hi continuïn entrant. També s’aprofitarà l’ocasió per a revisar i reparar les cobertes de la nau, la sagristia i el campanar de les dues esglésies. Són intervencions resultat de les revisions que l’equip d’arquitectes de l’àrea de Béns Immobles efectua de forma periòdica, precisament per detectar aquesta mena d’incidències i s’integren dins de l’objectiu de control i conservació dels monuments propis del departament de Patrimoni Cultural.

Comentaris

Trending