Les editorials i els escriptors andorrans tindran un paper destacat a la Fira del Llibre del Pirineu

Josefina Porras, Núria Gras, Maria Cucurull, Arnau Colominas o Albert Villaró presentaran els seus darrers llibres a Organyà

La Carrerada de la Fira del Llibre del Pirineu es recupera enguany després de la pandèmia.
La Carrerada de la Fira del Llibre del Pirineu es recupera enguany després de la pandèmia. ARXIU

Editorials i escriptors andorrans tindran un paper destacar a la Fira del Llibre d'Organyà on Josefina Porras, Núria Gras, Maria Cucurull, Arnau Colominas o Albert Villaró presentaran els seus darrers llibres. També es concedirà el premi 'Mort, qui t'ha mort?' que atorga el Govern.

La 26a Fira del Llibre del Pirineu tindrà lloc a Organyà del 2 al 4 de setembre. A l’edició d’enguany s’estrenarà un nou espai dedicat als il·lustradors de llibres del Pirineu i es recuperaran la Carrerada de Llibres i la visita literària a l’Organyà històric, després del parèntesi per la pandèmia. Les homilies modernes seran escrites i llegides per l’escriptora Sílvia Soler i per la presidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (CoNCA), i també escriptora, Vinyet Panyella.

A la Fira hi participaran enguany, amb estand propi, 27 editorials i llibreries. L’espai firal estarà situat al centre històric d’Organyà, concretament a la plaça de l’Església, el carrer del mig i part dels carrers Granada i del Sol. A la plaça estarà ubicat també l’escenari on tindran lloc la majoria d’actes, mentre que al peu del carrer del Mig hi haurà l’escenari de les activitats adreçades al públic familiar. Un altra novetat d’aquest any serà la creació d’un espai en el qual diversos il·lustradors i il·lustradores de llibres del Pirineu mostraran els originals de les seves obres. L’objectiu de la iniciativa es donar visibilitat a un sector del món del llibre que no sempre rep el reconeixement que es mereix.

E farà la presentació del llibre col·lectiu 'Els camins escrits del Pirineu'

Les activitats començaran ja divendres a les 11 matí, amb un taller d’impremta del mètode Freinet, que anirà adreçat a nens i nenes a partir de vuit anys i acompanyats d’un adult. El taller s’ha programat també a les 5 de la tarda. El mateix divendres es farà la presentació del llibre col·lectiu 'Els camins escrits del Pirineu', un projecte liderat per l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Associació Llibre del Pirineu i que consta de vint-i-tres relats ambientats en camins del Pirineu. Tot seguit s’inaugurarà l’exposició itinerant 'Històries i Camins', promoguda també per l’IDAPA, una exposició a partir de la qual la companyia de la Seu d’Urgell La Fanga Escènica ha creat un espectacle que estrenarà el mateix divendres a les 10 de la nit. La vetllada la completarà el grup de lectura Terra Escrita, d’Organyà, amb la lectura teatralitzada de diversos fragments de l’obra de Josep Espunyes amb motiu de l’Any Literari que se li dedicat enguany al Pirineu. El mateix Espunyes serà entrevistat diumenge al matí per la conductora dels actes, la periodista andorrana Noemí Rodríguez.

Al llarg de la jornada de dissabte i fins diumenge a migdia, prop de trenta escriptors passaran per l’escenari de la Plaça per presentar els darrers llibres que han publicat. Les presentacions seran en format d’entrevista breu per tal de donar la màxima agilitat possible al programa. A més a més, a l’escenari del carrer del Mig presentaran els seus contes infantils sis escriptors més. Després de la lectura de les homilies modernes, dissabte al vespre, es farà el lliurament dels Premis Literaris Homilies d’Organyà: el Pirineu de narració literària, el Mort qui t’ha mort de relat negre, el Josep Grau i Colell de Poesia, el Lletres de Dones de relats curts, l’Alt Urgell de joves autors, el Germans Espar i Tressens de relats viscuts, l’Albert Vives de periodisme i el Narieda de redaccions escolars.

Al llarg de la jornada de dissabte i fins diumenge a migdia, prop de trenta escriptors passaran per l’escenari de la Plaça

La música serà un altre dels ingredients de la Fira, amb les actuacions de Diàdona, Elías & Elías, Quim Sabaté i Santi Arisa & Giuseppe Costa. Tots els actes de la Fira seran retransmesos en streeming pels canals de Youtube de l’ajuntament d’Organyà i de la Fira. Al llarg de la jornada de dissabte i fins diumenge a migdia, prop de trenta escriptors passaran per l’escenari de la Plaça per presentar els darrers llibres que han publicat. Les presentacions seran en format d’entrevista breu per tal de donar la màxima agilitat possible al programa. A més a més, a l’escenari del carrer del Mig presentaran els seus contes infantils sis escriptors més.

La Fira del Llibre del Pirineu és organitzada per l’ajuntament d’Organyà i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb el suport del Govern d’Andorra, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

Etiquetes

Comentaris

Trending