Dos interns de la Comella, guardonats al Premi Marraco

Es tracta del certamen artístic més antic dels impulsats per a la participació de reclusos a presons de Catalunya i d’Andorra i les obres s’exposaran a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

Una de les obres que han rebut l'accèsit.
Una de les obres que han rebut l'accèsit.

Els interns del centre penitenciar han participat en la 33a edició del Premi Marraco de ceràmica, pintura i escultura. En aquesta edició, dos dels presos han estat guardonats amb un accèssit. Un, en el concurs del cartell. L’altre, en la categoria de pintura especial.

Es tracta del dotzè any que, des de la presó, es proposa als reclusos participar en aquest premi, el concurs artístic més antic que s’organitza des del centre penitenciari de Ponent, amb la col·laboració de la diputació i l’ajuntament de Lleida, el Cercle de Belles Arts i l’Associació d’Arts de Ponent.

En el certamen, s’atorguen guardons a les tres modalitats del concurs: la pintura, la ceràmica i l’escultura. Dins d’aquestes modalitats hi ha dues categories: tema lliure i un premi especial que cada any té una temàtica diferent. La d’enguany ha estat dedicada al color blau.

Tots els centres penitenciaris de Catalunya i Andorra organitzen tallers conduïts per monitors artístics, que fan l’acompanyament pedagògic. L’activitat fomenta l’adquisició de normes, valors, i actituds prelaborals. Les obres seleccionades estaran exposades a l’Espai IX de l’Institut d’Estudis Ilerdencs fins al 19 de desembre vinent.

Etiquetes

Comentaris

Trending