Cultura treballa en un reconeixement a Albert Salvadó

L’escriptor va morir aquest dijous als 69 anys i després de ser incinerat aquest divendres serà acomiadat en la intimitat familiar en un funeral a Meritxell aquest dissabte

Una imatge de l'escriptor Albert Salvadó.
Una imatge de l'escriptor Albert Salvadó. ARXIU

El ministeri de Cultura treballa en la confecció d’un acte de reconeixement a Albert Salvadó, l’escriptor desaparegut aquest dijous. Es podria fer un tribut similar al que es va idear per honorar Antoni Morell, traspassat el gener. En tot cas, el departament que encapçala Sílvia Riva té molt present la prolífica carrera especialment novel·lística de qui era enginyer de formació i li retrà homenatge properament.

“És un any dur per les lletres del país amb aquestes dues grans pèrdues”, ha reconegut la titular de Cultura, que ha explicat que els equips del ministeri treballen des de dijous a la tarda per dissenyar el reconeixement a Salvadó. La setmana que ve s’haurien de tenir més detalls sobre l’esdeveniment. “Quan es va idear el Mes Morell també es van invertir uns dies, i el mateix passarà i es farà amb Salvadó”, ha reconegut Sílvia Riva.

L’autor de ‘L’informe Phaeton’ o ‘El mestre de Kheops’ va morir aquest dijous arran de la greu malaltia que inicialment havia superat però que els darrers temps se li havia reactivat de manera terminal. De 69 anys, Albert Salvadó va ser un dels renovadors de la novel·la històrica en català, una tasca que va veure tributada amb premis i reconeixements (Néstor Luján, Fiter i Rossell, Carlemany…) Segurament, ha estat l’escriptor andorrà contemporani més venut, més llegit i més traduït.

Albert Salvadó.

Relacionat

La literatura andorrana i la novel·la històrica perden Albert Salvadó

El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha referit aquest divendres a la desaparició del novel·lista a través d’una piulada en què deia: “Ens ha deixat l’Albert Salvadó, prolífic escriptor andorrà, amb obres traduïdes a nombrosos idiomes i que va saber fer compatibles la bona escriptura amb l’èxit editorial. Un dia trist per al món de la cultura. Tot el meu afecte cap als seus familiars i amics”.

El fèretre amb les despulles de l’escriptor, que va morir aquest dijous al matí a l’hospital, on feia uns dies que estava ingressat, ha estat incinerat aquest divendres. L’urna amb les cendres d’Albert Salvadó presidirà una missa funeral que es farà aquest dissabte al santuari de Meritxell. Aquest acte de comiat, però, serà estrictament íntim i familiar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending