Cultura s’implica en el projecte de recuperació del Dodge Fargo

Tècnics de Patrimoni Cultural visiten el taller on s’està fent la feina de restauració del que va ser el primer vehicle que va portar turistes francesos ‘en massa’ al Principat

Un planxista treballant en el Dodge.
Un planxista treballant en el Dodge. velles cases andorranes

El ministeri de Cultura està decidit a donar suport, d’una manera o altra, al projecte de recuperació del Dodge Fargo, el que va ser el primer vehicle de transport col·lectiu que a mitjan segle passat portava turistes francesos al Principat. Va ser l’època en què es va iniciar el turisme de masses. Esquí, comerç i banys termals n’eren el gran reclam. Tècnics de Patrimoni Cultural han visitat aquest matí el taller on s’està fent el treball de restauració del vell vehicle per comprovar-ne l’evolució.

Els tècnics s’han desplaçat fins a la Planxisteria Catalunya, situada a la zona de la Comella, per observar i avaluar de primera mà l’estat de la restauració del Dodge Fargo. La visita ha permès copsar que ja s’ha fet una capa d'imprimació, per aturar el procés de corrosió i que s'estan començant a substituir les parts més malmeses que suporten la carrosseria. La voluntat de la trobada és avaluar la situació actual del vehicle i així acompanyar l’Associació Velles Cases Andorranes durant la continuació dels treballs.

Tot plegat s’emmarca en la represa de l’activitat presencial al voltant de les diverses comissions de treball que hi ha endegades pel ministeri de Cultura i Esports. Així, la Comissió de Vehicles Antics es va reunir aquest passat dimarts per reprendre la feina després que es reunissin per última vegada el passat 18 de febrer d’enguany. La comissió es reuneix una vegada al mes per avaluar els vehicles que, d’una banda, es volen importar a Andorra i, de l’altra, es volen adscriure al fons del Museu Nacional de l'Automòbil, a fi d'avaluar que tant els uns com els altres compleixen els requisits tècnics bàsics.

La comissió està integrada per un representant del ministeri de Presidència, Economia i Empresa; un representant del ministeri de Cultura i Esports; un representant de l'Automòbil Club d’Andorra (ACA), i un representant per part dels propietaris dipositaris de vehicles al Museu Nacional de l'Automòbil.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending