Cultura aposta per recuperar virtualment les millors exposicions de l’Artalroc

La iniciativa vol cobrir el buit provocat per les dificultats de la pandèmia i, sobretot, a l’espera de disposar del nou espai per ubicar les mostres a Andorra la Vella

Comentaris

Cultura vol apostar per exposicions virtuals que permetin donar a conèixer l’art a l’espera tant de superar la pandèmia del coronavirus com de tenir un espai que substitueixi l’Artalroc. Per això, el departament d’Acció Cultural ha encetat una nova proposta  que permetrà a la ciutadania gaudir de forma telemàtica d’aquest material. El projecte, anomenat ‘(Re)descobrim exposicions’, té com a principal objectiu la promoció i la difusió de l’art més enllà de les mostres presencials perquè així tothom pugui tenir accés  i  en  pugui  gaudir. 

Així,  es  realitzarà  una  publicació continuada i regular als perfils a Facebook i a Instagram d’Acció Cultural d’algunes de les millors exposicions que s’han  pogut veure a l’Artalroc.  Cada dilluns i divendres es compartiran una o diverses imatges de les mostres amb una sèrie  d’explicacions perquè  els  visitants  virtuals  puguin  endinsar-se  de  manera  completa  en  el  viatge digital. Es  tracta  d'un  projecte  basat  en  el  mateix  concepte  i  en  resposta  a  l'èxit  obtingut amb  la  mostra  virtual  ‘Joan Monegal.  El  simbolisme  estètic’ que es va fer durant el confinament.

En total,  l’exposició  va  tenir  més  de  25.000  visualitzacions  a  Instagram  i  16.000  a Facebook i 3.049 m'agrada a Instagram i al voltant de 650 a Facebook. Segons s’assegura des del Govern, el públic va interactuar molt   positivament   amb   la   mostra   virtual,   participant en   els reptes proposats i responent les preguntes plantejades.

La primera mostra que es podrà ‘(Re)descobrir’ a les xarxes d’Acció Cultural a partir d’aquest  divendres és  ‘Madriu  8.8’,  l’exposició  fotogràfica  que  va  rebre  prop  de 1.200   visitants   durant   el   segon   semestre   del   2017 a l’Artalroc.   Aquesta iniciativa recollia una quarantena d’imatges en blanc i negre capturades pels fotògrafs Jaume Riba i Àlex  Tena,  amics  i  col·laboradors  des  de  fa  anys,  que  van  recórrer  la  vall per immortalitzar-la i donar-la a conèixer en un documental l’any 2014.

Comentaris

Trending