La cultura de l’Alto Minho ressorgeix tres anys després

El Grup Folklòric de l’associació de residents recupera el tradicional festival pel seu 26è aniversari, comptant amb la participació de dues formacions germanes provinents de França; en total, unes 500 persones

https://www.youtube.com/watch?v=jnkdkV5xWAk

Cap de setmana gran per a la comunitat portuguesa a Andorra. I especialment per aquells que tenen els seus orígens a l’Alto Minho. El Grup Folklòric de l’Associació de Residents ha pogut recuperar una de les seves cites tradicionals: el festival amb què cada any celebren el seu aniversari. Des del 2019, per culpa de la pandèmia, no ho podien fer. Per això, han fet festa grossa, amb la participació de dos grups provinents de Tolosa i Velin.

La nit de dissabte ja va tenir un pròleg amb l’animació musical que va tenir lloc al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp amb la participació de ‘Os Amigos Do Sé’ i ‘As Da Concertina’. El dia gran, però, era aquest diumenge, amb el festival, també a la instal·lació encampadana, precedida d’una desfilada pels carrers del poble. En total, fins a 500 persones han pres part de les celebracions dels 26 anys de vida de l’entitat.

Des del 2019, l’esdeveniment no s’havia pogut celebrar, com ha explicat Joaquim Gonçalves, president del grup i director artístic. El motiu? Lògicament, la pandèmia. Per això, la cita d’enguany era especialment significativa i emotiva. “Per a nosaltres, ho és tot, les arrels, la tradició, la cultura, símbols dels nostres pobles”, ha comentat.

Aquest cop, a més, el Grup Folklòric ha comptat amb la participació de dues altres entitats més vingudes des de França: el d’Esrela do Minho de Vauix en Vellin i el d’As Violetas de Tolosa. En la desfilada prèvia s’ha pogut escoltar el Grup de Bombos da Casa de Trás-os-Montes e Alto Douro.

Comentaris

Trending