La Covid-19 deixa fora la subvenció per a la promoció exterior

Cultura ha aprovat la convocatòria d’ajuts per a l’any 2022 amb 180.000 euros, mantenint l’increment de l’any passat

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. SFGA

El Govern ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions culturals per a l’any 2022. “Mantenim la dotació pressupostària respecte a l’any passat i adaptem algunes de les bases tenint en compte les diverses propostes de millora del mateix sector”, ha destacat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Malgrat això, es continua deixant fora subvenció per a la promoció exterior a causa de la situació sanitària.

La dotació pressupostària que s’ha previst aquest any per a les subvencions cultural ascendeix a un total de 180.000 euros. Per tant, es manté l’increment que es va fer al 2021, quan es va augmentar el 20% del pressupost respecte al 2020. Les bases s’agrupen per modalitats per a cada àmbit i estableixen els criteris de valoració avaluació per a l’atorgament. Enguany, a més, Riva ha explicat que es mantindrà suspesa la subvenció per a la promoció exterior a causa de la pandèmia de la Covid-19, i que també es reprèn la línia d’ajuts destinada als mitjans de comunicació privats que es va iniciar l’any passat.

La convocatòria inclou la concessió de subvencions per a projectes en l’àmbit de les arts escèniques i la musica; arts plàstiques i visuals; per a la divulgació cultural i activitats relacionades amb la cultura popular i tradicional; per a projectes editorials; per a esdeveniments literaris i ajuts a la creació i per a projectes de difusió cultural dels mitjans de comunicació provats. Les principals novetats del 2022 són que es recullen algunes propostes de millora que han arribat des dels sectors. En la producció de projectes audiovisuals que no s’impulsin en català, caldrà que estiguin doblats o subtitulats per poder rebre l’ajut. Així, es pretén donar suport a la distribució comercial internacional i en festivals estrangers d’obres audiovisuals catalanes i garantir la difusió.

D’altra banda, per als projectes de caràcter literari, es continua donant prioritat a aquells que estiguin fets en català, però s’amplia la possibilitat de poder sol·licitar la subvenció si estan en altres llengües. El motiu per a aquesta distinció entre literari i audiovisual és que s’ha constatat un interès creixent dels editors andorrans en explorar mercats més enllà dels catalanoparlants.

Finalment, s’ha introduït un canvi a les bases per als mitjans de comunicació amb la inclusió de la recomanació de sol·licitar tres pressupostos per a la contractació de serveis necessaris per a l’execució del projecte candidat. El interessats, siguin del sector que siguin, tenen fins al 28 de febrer del 2022 a les 14:30 hores per presentar la seva proposta a la seu del Ministeri de Cultura, a l’Àrea d’Acció Cultural, a l’edifici Rosaleda, ubicat a Encamp.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending