El concert de la JONCA amb Hysteriofunk es convertirà en el disc del 25è aniversari del grup

L’actuació, que tindrà lloc el 22 de novembre al migdia a l’Auditori Nacional i comptarà amb temes històrics de la banda, s’enregistrarà pensant en una futura edició en format àlbum

El cartell del concert.
El cartell del concert.

La Fundació ONCA celebrarà el pròxim diumenge al migdia, a l’Auditori Nacional d’Andorra, el tradicional Concert de Santa Cecília. Enguany, s’aprofitarà per commemorar dos aniversaris especials: els 20 anys de la Jove Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (Jonca) i el quart de segle de vida d’Hysteriofunk. Per això, totes dues formacions s’uniran en una actuació conjunta per a la qual ja s’han posat a la venda les entrades a un preu de cinc euros. El concert s’enregistrarà per editar posteriorment un disc del 25è aniversari del grup.

La producció, titulada ‘Jonca & Hysteriofunk, celebració vintage’, comptarà amb músics de la Jonca amb la col·laboració de professionals de l’ONCA, sota la direcció del director artístic de la Fundació, Albert Gumí. “És una cooperació amb un dels grups de rock amb més trajectòria del nostre país. A proposta seva s’han escollit set temes i jo, com a director artístic, he fet els arranjaments per a cordes”, ha explicat. A la vegada, assegura que “m’he trobat amb una música que a nivell rítmic és molt elaborada i amb uns harmònics molt interessants. Per tant, ens trobarem amb un còctel que tindrà un producte on es podrà veure i escoltar la força del rock, com també l’elaboració de la música clàssica”.

Un instant de l'actuació dels Hysteriofunk

Relacionat

Els Hysteriofunk omplen l’Auditori Nacional per presentar el seu darrer disc

Per la seva banda, Oriol Vilella, guitarrista del grup Hysteriofunk, ha exposat que “estem molt contents i emocionats per aquesta oportunitat que ens brinda la Fundació ONCA de poder interpretar els nostres temes amb orquestra, que és un somni que teníem al cap des de feia molt temps”. I és que, admet, “sempre pensàvem amb aquesta possibilitat i ara que s’ha fet real doncs és molt emocionant”. A més, explica que “la idea de tot això és enregistrar-ho per editar un disc del 25è aniversari amb orquestra”.

El programa consta d’un total de nou peces, amb 34 músics sobre l’escenari, que faran un recorregut històric del grup de rock andorrà amb la interpretació de peces com ‘Empapada’ o ‘Je suis la merde’. D’aquesta forma, i com posa en relleu Gumí, “una vegada més seguim amb la línia de la fundació de crear sinergies entre institucions i entitats culturals i musicals del país”.

Etiquetes

Comentaris

Trending