El club de lectura de les Valls del Nord torna a l’octubre presencialment

La temporada passada es van haver de fer totes les reunions, menys les dues darreres, de manera telemàtica, però, a partir de l’octubre, els participants es podran trobar a La Buna d’Ordino

Exterior de la Biblioteca Comunal Antoni Morell, a la Massana.
Exterior de la Biblioteca Comunal Antoni Morell, a la Massana.

Sembla que la cultura, a poc a poc, va recuperant la presencialitat. En aquest cas, el Club de Lectura de les Valls del Nord torna a reunir-se aquest octubre per poder comentar diversos títols, com s’ha fet en edicions anteriors. L’any passat es van haver de fer totes les trobades de manera telemàtica, però la present temporada, si les condicions sanitàries no ho impedeixen, es podran fer a la sala La Buna, d’Ordino.

Aquest club està organitzat conjuntament entre La Massana i Ordino, però hi pot participar qualsevol persona que estigui inscrita a la xarxa de biblioteques del país. Segons explica Xavi Álvarez, director de la biblioteca de La Massana, “ja tenim el grup complet, però encara es poden posar en contacte amb nosaltres per estar en la llista d’espera”. Fins i tot, pot ser que es puguin seguir les reunions de forma telemàtica, si la demanda és molt elevada. De moment, seran quinze les persones que es podran acostar a Ordino per comentar els títols d’aquesta temporada.

La localització ha sigut un hàndicap important perquè aquest club es pugui tornar a veure en persona. Normalment, les reunions es portaven a terme a les dependències de les biblioteques comunals, però aquest any ha sigut impossible. “Les mesures sanitàries que hem de mantenir fan que no ens puguem reunir on era habitual, per això finalment ho farem a Ordino, on la sala té les característiques perfectes per poder aplicar els protocols”.

Álvarez explica que un dels objectius d’aquest club és donar a conèixer escriptors del país, però també la feina editorial que es fa a Andorra. Per això, entre les obres que es tractaran aquest hivern es troba ‘Canción del ocaso’, de Lewis Grassic, “òbviament l’autor no és andorrà, però l’editorial és Trotalibros, que és del Principat. Per tant, amb nosaltres estarà Jan Arimany, que ens explicarà aquest procés”. La cita amb Arimany serà el 12 de gener, però abans passaran per La Buna el Domènec Ferran, amb ‘Gran és la negra nit’ i Greg Coonen, amb ‘La Pífia’. Evidentment, es tractaran més títols, “però encara no els tenim tancats al 100% i poden fallar”.

El punt distintiu i que li dóna una major serietat a aquestes reunions el posa Elena Aranda. Segons explica Álvarez, Aranda és lectora professional, per tant, ajuda a fer que els anàlisis de cadascun dels títols sigui més profund i amb un major criteri. A més, també participa de manera activa en la tria de les obres que es llegiran els participants del club de lectura.

 

Comentaris

Trending