La Casulla mortuòria es restaurarà per voluntat popular

Datada entre els segles XVI i XVIII, és una de les peces més antigues conservades als fons de Patrimoni Cultural i procedeix de l’església de Sant Martí de la Cortinada

Comentaris

Imatge de la casulla.
Imatge de la casulla. PATRIMONI CULTURAL

El procés participatiu de consulta ciutadana per escollir el bé moble cultural que es preferia restaurar amb prioritat ha donat com a resultat impulsar la restauració de la Casulla mortuòria. Datada entre els segles XVI i XVIII, és una de les més antigues conservades als fons de Patrimoni Cultural i procedeix de l’església de Sant Martí de la Cortinada i la seva restauració permetrà exposar-la i mostrar-la al públic.

La consulta, que es va tancar el passat 14 d’octubre, ha comptat amb un total de 437 vots recollits a través de la plataforma visc.ad, amb un 40% per la proposta guanyadora, un 38% pels instruments de corda i un 22% per les peces de metall. Arran de les dades de participació, des del ministeri de Cultura es considera que ha estat una iniciativa ben rebuda per la ciutadania, que permet donar a conèixer de primera mà el patrimoni, així com també la tasca que es du a terme des del departament de Patrimoni Cultural i el de Participació Ciutadana, i implicar a la població en la presa de decisions.

Etiquetes

Comentaris

Trending