La capital estrena el ‘Bici Lab Andorra’, el museu dedicat a la bicicleta

El nou espai, de 1.700 metres quadrats, s’inaugurarà el pròxim dimecres 5 d’octubre i inclourà diverses experiències interactives

Comentaris

La façana del museu dedicat a la bicicleta.
La façana del museu dedicat a la bicicleta.

El nou centre interactiu de la bicicleta impulsat pel comú de la capital s’anomenarà Bici Lab Andorra. El pròxim 5 d’octubre s’inaugurarà aquest nou espai de 1.700 metres quadrats dedicats a aquest mode de transport amb diverses experiències interactives. Es tracta de la instal·lació museística més gran del país i conté una de les col·leccions més grans de bicicletes del món. Serà temporalment gratuïta i comptarà amb una àmplia zona on la tecnologia prendrà protagonisme, amb simuladors i espais interactius.

L’equipament es troba al centre d’Andorra la Vella, a la plaça Lídia Armengol, i s’estructura en dos nivells. A peu de carrer es troba l’exposició temporal gratuïta, la botiga i l’accés al museu, que té un cost de cinc euros. A la mostra permanent s’hi accedeix a través d’una escalinata de bicicletes, que dona entrada als dos relats que s’expliquen. D’un cantó, l’evolució de la bicicleta, i d’altre, la relació d’Andorra amb el món del ciclisme. Els visitants podran trobar des d’ulleres de realitzat virtual, fins a simuladors per experimentar la sensació d’ascendir el Coll d’Ordino en bici de carretera.

El museu es complementa amb una mediateca on, mitjançant pantalles tàctils, els visitants poden obtenir informació complementària de  l’equipament i detalls de la col·lecció. També es podrà conèixer una reserva visitable, la Cova d’Alí Babà, un espai on s’emmagatzema bona part de la col·lecció i que s’obrirà al públic com a activitat especial en moments molt concrets de l’any.

El centre obrirà de 10:00h a 18:00 h de dimarts a dissabte entre novembre i març. L’objectiu és crear sinergies amb el teixit relacionat amb el món de la bicicleta. Busca ser un lloc dinàmic amb renovació constant de la col·lecció i exposicions temporals, i amb una programació d’actes de tota mena al voltant d’aquest àmbit.

La mostra temporal amb què s’estrena el museu, ‘La dona i la bicicleta’, explica com aquest invent va ser un símbol i també un camp de batalla per lluitar primer per a l’emancipació femenina i, actualment, cap a la igualtat entre dones i homes. Quinze relats de dones ciclistes de tots els temps il·lustren petits grans moments de la relació de la dona amb les dos rodes des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. D’utilitzar la bici com a eina per escapar del control de marits i pares, a lluitar per la igualtat en el ciclisme professional.

Comentaris (1)

Trending