El Ballet Béjart tanca la Temporada amb quatre minuts d’aplaudiments i el públic dempeus

L'espectacle ‘Pièces Courtes’ amb una combinació clàssica i moderna entusiasma els espectadors que han omplert el Centre de Congressos de la capital

Comentaris

Una de les peces de l'espectacle d'aquest dijous.
Una de les peces de l'espectacle d'aquest dijous. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella s'ha tancat amb l'actuació del Béjart Ballet que ha acabat amb el públic dempeus i amb una ovació de quatre minuts. L'espectacle, d'una hora i quart ha combinat ballet clàssic i modern. Inicialment programat el 27 de febrer es va haver d'ajornar pes casos de coronavirus a la companyia.

Des de la seva creació el 1987, el Béjart Ballet és una referència mundial en el món de la coreografia. El seu creador, Maurice Béjart va fundar la companyia amb la voluntat d’obrir el ballet a un públic molt més ampli, un objectiu que encara és vigent en les seves propostes.

En l'espectacle d'aquest dijous s'han presentat peces dedicades a herois o personatges que en la imaginació han assumit trets mítics i onírics, per la quantitat de fonts generades i de resultats artístics que han sorgit: quasi llegendes extretes d'èpoques i suggeriments literaris (un d’ells l’imprescindible Don Giovanni) i diferents contextos musicals (des de Johann Sebastian Bach fins a Jacques Brel i Barbara.

Molt heterogenies, les ‘Pièces Courtes’ van ser embastades pel polifacètic i curiós geni de Maurice Béjart (nascut Maurice-Jean Berger 1927 - 2007) i reproduïdes fidelment per Gil Roman, ballarí, coreògraf i director artístic de la companyia. A cavall entre la dansa clàssica i la moderna, l’espectacle ha barrejat eclecticisme i versatilitat amb una tendència cap a l’experimentació.

La Temporada 2021-22, ha comptat al seu cartell amb el concert del cantautor espanyol, José Luis Perales i el recital del tenor maltès Joseph Calleja.

Etiquetes

Comentaris

Trending