L'artesania i la residència d'artistes, punts forts de Sant Julià com a ciutat creativa

La creació de l'Institut Macarulla, amb la Casa Bonet, a Aixirivall és un dels eixos de la candidatura presentada a la Unesco

Comentaris

Casa Bonet, a Aixirivall.
Casa Bonet, a Aixirivall. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

L’artesania és un dels eixos de la candidatura de Sant Julià de Lòria com a ciutat creativa de la Unesco. A banda de la presència de Sergi Mas, Daniel Areny i Jaume Moles, la proposta inclou la creació de l’Institut Macarulla, pel foment de l’artesania i la cultura popular al Pirineu amb la posada en marxa d’una residència d’artistes a Casa Bonet.

El comú ofereix aquesta antiga casa pairal espai per crear una residència artística per artesans. L’emblemàtic edifici aquest disposa d’un habitatge i d’una era que podrien esdevenir residència i allotjament per més d’un artesà alhora. D’aquesta manera es dona vida a la part antiga del poble més pròxima al centre de Sant Julià de Lòria, es revalora un immoble i es posa de manifest la riquesa en patrimoni natural del Principat.

Casa Bonet està situada al costat de l’església i d’un com, i és una de les propietats més grans del poble. Ja l’any 2014, el comú va publicar al BOPA un edicte per a la concessió de la casa i els pallers. L’immoble, de propietat comunal, requereix una rehabilitació i com que la corporació no tenia en aquell moment capacitat per invertir es va pensar en la participació d’un privat.

La idea era fer una concessió a 50 anys i que l’arrendatari obrís un negoci de restauració, turisme, un habitatge rural o fins i tot una escola d'hosteleria i, a canvi d'aquest lloguer, s’havia de rehabilitar l’edifici

Comentaris (1)

Trending