L’Aplec de Sardanes d’Encamp mostra la bona salut de la dansa sota l’impuls del ‘Coti x coti’

El cònsol menor encampadà, Jean-Michel Rascagneres li augura un gran futur en un dissabte marcat per la pluja que ha obligat a fer el concurs a cobert

Una colla participant al concurs d'aquest dissabte a Encamp.
Una colla participant al concurs d'aquest dissabte a Encamp.

La sardana viu un moment excel·lent des de la publicació de 'Coti x coti', de The Tyets. La cançó de música urbana amb sons de cobla i el ritme del ball tradicional català ha corregut com la pólvora i allà on sona, ja sigui als seus concerts o en sales de ball, té la virtut de posar a ballar en rotllana el públic jove, sovint aliè a aquesta manifestació cultural.  El 34è Aplec d'Encamp n'és una bona mostra.

El cònsol menor encampadà Jean-Michel Rascagneres no ha estat aliè a l'optimisme que envolta en aquest moment la sardana. "Només veient aquestes colles de joves està clar que la sardana té molt futur". Ha fet aquestes declaracions abans del lliurament dels premis que han estat per les colles Fonts de Valldans (Ponts), Enèrgica (Esparreguera), Continuïtat (Terrassa) i Amunt i Crits (Terrassa), les més destacades del concurs.

Aquest diumenge serà l'Aplec a partir de les onze del matí a la plaça dels Arínsols, si la pluja no ho impedeix. Les cobles que interpretaran el programa sardanista són la Flama de Farners i la Jovenívola de Sabadell. Aquest dissabte, el mal temps ha obligat a fer les sardanes sota cobert al Complex Esportiu.

Rascagneres ha destacat l'aposta del comú per les sardanes tot recordant que el comú va agafar l'any 2022  el relleu de l'agrupació sardanista La Grandalla després de més de trenta anys d'història per tal de mantenir aquest esdeveniment que congrega a Encamp una bona representació de colles sardanistes.

Comentaris (1)

Trending