Andorra la Vella ‘peta fort’ amb la Mascletà

(AMB VÍDEO) Un dels actes esperats de les Falles de València s’ha celebrat aquest migdia a l’aparcament d'autobusos de Prada Casadet on un nombre important d'espectadors s’han aplegat per sentir l'esclat dels masclets

Les falleres després de la Mascletà
Les falleres després de la Mascletà Pilar Candel

Un dels actes més tradicionals de les Falles de València és la Mascletà i avui les condicions meteorològiques han permès que els masclets esclatessin amb força. L’olor de pólvora ha impregnat l’aparcament d’autobusos de Prada Casadet davant de milers espectadors que s’han aplegat als voltants i que no s’han volgut perdre cap detall.

A les dues del migdia puntual l’empresa de pirotècnica ha encès la tradicional Mascletà que s’ha preparat durant tot aquest matí a l’aparcament d’autobusos de Prada Casadet. Un acte que no ha deixat indiferent a ningú i que ha aplegat un nombre important de públic que s’ha aplegat als voltants sentir de ben a prop una autèntica mascletà.

La successió d’explosions han anat de menys a més amb un final apoteòsic que s’ha sentit, podríem dir a tota la capital. De fet, el soroll s’ha sentit fins i tot a l’Estadi Nacional que en el moment àlgid, fins i tot han retronat les cabines de premsa. Un cop han esclatat tots els masclets les falleres han entrat a l’aparcament i s’ha donat pas a la paella popular al Parc Central.

MOROS I CRISTIANS DESFILEN

El darrer dia de Falles de València a Andorra la Vella ha començat a les nou del matí amb la despertada pels carrers de la capital i a les 12 del migdia ha tingut lloc a la plaça de la Rotonda la desfilada de Moros i Cristians davant l’atenta mirada de turistes i també dels residents que s’han aplegat al llarg del recorregut fins al Parc Central. Segons la tradició, la festa commemora les batalles que van tenir lloc durant la Reconquesta, en què els cristians dels regnes d’Espanya van conquerir els dominis ocupats pels musulmans.

A la tarda tindran lloc els darrers actes amb el lliurament del concurs de paelles valencianes que es va celebrar divendres. A les 18.30 hores hi haurà una degustació de l’Aigua de València i a les 20.30 hores hi haurà la traca final amb la cremà de la falla l’Estoreta i de la Falla Gran dissenyada expressament per Andorra la Vella a l’aparcament del Parc Central.

 

Comentaris (10)

Trending