Andorra la Vella engega els engranatges per la celebració de Sant Jordi el 23 de juliol

El comú ha enviat ja les cartes a les llibreries per demanar-los si volen estar presents a la fira a la plaça del Poble, en la qual s’aplicarien mesures de seguretat com ara més distància entre les parades

La diada de Sant Jordi del 2019 a la plaça del Poble.
La diada de Sant Jordi del 2019 a la plaça del Poble. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Hi haurà Sant Jordi al juliol. Concretament, el dia 23. El que havia estat una proposta nascuda seguint l’exemple de Catalunya, ja és una realitat. La plaça del Poble acollirà la tradicional fira per a una diada que arribarà amb tres mesos de retard, però amb molta il·lusió per part dels llibreters, a qui el comú d’Andorra la Vella ja ha enviat la convocatòria per a la cita.

El Sant Jordi del passat abril no es va poder celebrar amb normalitat per culpa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Ja llavors, el sector va llançar una proposta alternativa seguint el que s’havia decidit al país veí del sud: celebrar la festa un altre dia 23, el de juliol, quan s’esperava que la situació hagués millorat de forma notable. La idea va tenir una bona rebuda i, al final, ha acabat cristal·litzant, almenys a Andorra la Vella.

En la carta el comú deixa clar que s'aplicaran estrictes mesures de seguretat, com una majori distància entre les parades

I ara es compleixen ja dos requisits imprescindibles per fer això possible. El primer, la millora de la conjuntura sanitària. El segon, el vistiplau de les autoritats. De fet, els llibreters han començat a rebre aquest dilluns la carta en la qual el comú els comunica la voluntat de fer la tradicional fira de parades a la plaça del Poble i els demana que confirmin si volen estar presents o no. La majoria d’ells deixen clar que la resposta serà afirmativa.

Aquesta festa, està clar i així s’indica en l’escrit, es farà adaptant-se a les pertinents mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi amb el coronavirus. Per tant, hi haurà una distància superior entre les taules i caldrà que els paradistes vagin amb mascareta, entre altres.

Més enllà d’això, i com indiquen les fonts del sector consultades des d’Altaveu, la voluntat és que, encara que sigui tres mesos més tard, es pugui fer tot plegat “com si fos un Sant Jordi normal”. Es confia, a més, que la festa pugui suposar un impuls positiu per als establiments, després de l’impacte que, com en molts altres àmbits econòmics, ha suposat l’emergència sanitària provocada per l’expansió de la Covid-19.

-

Relacionat

Els llibreters es plantegen traslladar la festa de Sant Jordi al 23 de juliol

Etiquetes

Comentaris

Trending