Els llibreters es plantegen traslladar la festa de Sant Jordi al 23 de juliol

Catalunya ja ha decidit aquest dimarts que se celebri en aquella data

-
-
Els llibreters andorrans estudiaran el trasllat de la festa de Sant Jordi al 23 de juliol com han decidit aquest dimarts a Catalunya. La Cambra del Llibre, integrada pels gremis i associacions d'editors, llibreters, distribuïdors i arts gràfiques de Catalunya, juntament amb el Gremi de Floristes i del sector de la flor han acordat finalment fixar la celebració del Dia del Llibre de 2020. Els mesos de juliol i octubre eren els possibles períodes en què s'havia pensat per moure la celebració. Finalment, s'ha optat per la data estiuenca.

A Andorra la proposta del trasllat que avaluaran aquest dimecres els llibreters, també ha sortit per mitjà de les xarxes socials on es recorda que Sant Jordi suposa un 70% dels ingressos de l'any per llibreters i floristes. La festa té el nucli central a la plaça del Poble d'Andorra la Vella i totes les parròquies organitzen activitats.

A Catalunya han animat a celebrar Sant Jordi també el 23 d'abril "des de casa", segons un comunicat conjunt dels llibreters i dels floristes. En un comunicat diuen que "conscients que el dia 23 de juliol encara s'hauran de mantenir les mesures de distància social per protegir la salut de tots, els gremis es posen a disposició de les administracions públiques", i esperen trobar les fórmules i escenaris més adequats per celebrar la festa amb les màximes garanties.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending