Andorra Lírica estrenarà ‘Tosca’, de Giacomo Puccini a l’església parroquial

No es reservaran entrades i s'utilitzarà la fórmula de taquilla inversa amb aportació voluntària a la sortida de l’espectacle que es representarà els dies 4 i 5 de febrer

Jonaina Salvador i Mireia Codina després de la presentació de les dues funcions de 'Tosca'
Jonaina Salvador i Mireia Codina després de la presentació de les dues funcions de 'Tosca' COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

La 8a Temporada d’òpera impulsada per l’Associació Andorra Lírica en col·laboració amb el comú de Sant Julià de Lòria incorporarà dues novetats destacables que tenen a veure amb la ubicació dels espectacles. L’incendi del Centre Cultural i de Congressos Lauredià ha obligat als organitzadors a canviar el format dels dos que es faran a la parròquia. El proper, 'Tosca', de Giacomo Puccini, l’acollirà l’església de Sant Julià i Sant Germà els dies 4 i 5 de febrer.

De fet, tal i com ha explicat Jonaina Salvador en la presentació de l’òpera, "s’aprofitarà l’espai natural de la peça ja que tot el primer acte transcorre en una església. És un escenari ideal per representar-la"També ha explicat que tindrà un format diferent: tres solistes i una narradora. La cònsol menor, Mireia Codina, ha volgut fer un especial agraïment a Andorra Lírica perquè "ha sabut adaptar-se a les circumstàncies".

El públic podrà escoltar àrees tan conegudes com 'Vissi d'arte' o 'E lucevan le steelle' i estarà interpretat aquesta vegada pel tenor Dario Riccheti, pel baríton Feruccio Rinetti, per la mateixa Salvador com a soprano i per la narradora, Claudina Vallés. L’aforament per a cadascuna de les dues funcions és d’unes 250 persones. No es reservaran entrades i s'utilitzarà la fórmula de taquilla inversa amb aportació voluntària a la sortida de l’espectacle.

L’última cita de la 8a Temporada d’òpera arribarà a l’estiu amb la primera òpera a l'aire lliure del país que es representarà a la plaça de la Germandat. Serà l'obra, 'Rigoletto', de Giuseppe Verdi. Segons Jonaina Salvador, "és un format que ja teníem ganes d'explorar i aquesta és l'ocasió perfecta per impulsar-lo. Volem fer un espectacle a l'abast de tothom i trencar amb la idea elitista de l'òpera. Treure l'obra a l'aire lliure és un pas més cap a aquesta dinàmica perquè la gent pugui descobrir aquest gènere".

La 8a Temporada d'Òpera d'Andorra està formada per quatre espectacles. Es va iniciar el passat 22 de desembre al teatre de Les Fontetes de La Massana amb la celebració la tradicional cantata de Nadal d'Andorra Lírica i el Comú de la Massana, 'LaMDA', un acte que va donar el tret de sortida a un triple concurs que té com a objectiu de dotar de continuïtat el procés creatiu de l'obra. La primera fase estarà oberta fins al 24 de febrer.

Comentaris

Trending