Andorra i les Illes Balears treballaran pel reconeixement dels diplomes oficials de català

Aquesta formalització permetria ampliar les enteses ja existents entre el Govern i Catalunya i València

Trobada de la ministra de Cultura, Sílvia Riva, amb el el conseller del Govern de les Illes Balears de Fons Europeus, Universitats i Cultura, Miquel Company.
Trobada de la ministra de Cultura, Sílvia Riva, amb el el conseller del Govern de les Illes Balears de Fons Europeus, Universitats i Cultura, Miquel Company.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, s’ha reunit aquest dilluns a la tarda a Mallorca amb el conseller del Govern de les Illes Balears de Fons Europeus, Universitats i Cultura, Miquel Company. La trobada s’ha celebrat abans de la rebuda als estudiants del Centre Carlemany de la Llengua Catalana de Praga per les estades lingüístiques que fan a Alcúdia.

Durant la reunió, ambdós representants han pogut abordar temàtiques compartides i comunes al tomb de la llengua i la cultura, amb la voluntat d’enfortir les relacions en aquests àmbits. Així, i de forma concreta, la ministra i el conseller han acordat treballar per avançar en el reconeixement dels diplomes oficials de la llengua. La formalització permetria ampliar les enteses ja existents entre el Govern i, en aquest cas, Catalunya i València, i acréixer així el reconeixement mutu de les titulacions en català en tots els territoris.

La trobada també ha permès abordar i refermar el compromís dels dos governs per continuar donant impuls a la Fundació Ramon Llull, després que fa unes setmanes el patronat aprovés la creació d’un comitè executiu. Un instrument que permet prendre àgilment les decisions oportunes en cada moment i fer un seguiment del treball i les activitats que duu a terme la Fundació. Així, la ministra ha presentat al conseller el nou projecte que està treballant la fundació de mans de la nova directora, Teresa Colom, amb la voluntat de sumar les aportacions de les Illes Balears. La iniciativa té per objectiu recollir el testimoni, a través d’un documental, de les dones que han dedicat part de les seves vides al camp de les labors (enteses com el treball de cosir, brodar, teixir...), feina en la qual tradicionalment han coincidit en tots els territoris.

Finalment, i en matèria de patrimoni cultural, Riva i Company han tractat la possibilitat de compartir accions en relació amb els projectes de la tècnica de la pedra seca que ambdós territoris estan impulsant, sempre en coordinació amb els consells insulars, competents en temes de patrimoni.

Comentaris

Trending