Andorra es rendeix al virtuós de les tecles

La interpretació del pianista xinès format als Estats Units Lang Lang fa les delícies d’un Centre de Congressos ple a vessar

EL CENTRE DE CONGRESSOS S'HA OMPLERT DE GOM A GOM.
EL CENTRE DE CONGRESSOS S'HA OMPLERT DE GOM A GOM. TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA

Toca els ulls i deixa anar els dits com si volgués fer un dibuix en l’aire. La diferència és que toca les tecles com els àngels. O això diuen els crítics i això creuen haver notat els assistents al concert que el mediàtic pianista xinès Lang Lang ha ofert aquesta tarda a la sala d’actes del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Qualsevol cosa que toca -i qualsevol cosa és un dir- ho converteix en un so especial.

El Centre de Congressos s’ha omplert a vessar per escoltar el pianista format als Estats Units i que ha format part de les millors orquestres del món. I això que tot just arriba a la quarantena. No hi ha gènere musical que se li resisteixi, com ha evidenciat a Andorra la Vella. El seu aterratge s’ha fet esperar -la seva actuació hauria arribat abans si no hagués estat per la pandèmia- però aquells que han acudit a la cita han gaudit d’allò més.

52432744218 00fac151ab o
Lang Lang durant l'execució d'una de les peces. | TONY LARA / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

És la Temporada d’Andorra la Vella. De música. Que no pas de dansa en aquesta ocasió. Mentre s’espera veure si la cita es reformula amb la seva fusió amb l’Ordino Clàssics, Lang Lang era un dels dos plats forts del curs. De fet, són dos concerts els que donen forma a la Temporada. Però quins concerts. El segon, el comiat professional i, per tant, la darrera actuació que es preveu que ofereixi per sempre més al país el cantautor català Joan Manuel Serrat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending