“A Andorra la Vella ja estem en Falles”

La Crida des del balcó del comú d'Andorra la Vella suposa l’inici de dos dies d'actes tradicionals, un acte en què el cònsol major de la capital, David Astrié, ha agraït que l'Associació Fallers pel Món hagi tornat i les falleres asseguren que “les falles són molt més que plantar i cremar”

Un moment de la Crida des del balcó del comú d'Andorra la Vella
Un moment de la Crida des del balcó del comú d'Andorra la Vella Comú d'Andorra la Vella/Tony Lara

La capital del Principat està impregnada de l’ambient de les Falles de València. Aquest dissabte al matí s’ha fet la Crida des del balcó del comú d’Andorra la Vella donat el tret de sortida als actes més populars i tradicionals. Mig miler de persones s’han aplegat al carrer per viure i participar de la festa amenitzada per les xarangues. Fins i tot des del públic s’ha fet saltar al cònsol major, David Astrié.

“Andorrans i andorranes, valencians i valencianes, a Andorra la Vella ja estem en falles”. Amb aquest crit per part de les falleres que han participat en la Crida que s’ha fet des del balcó de l’edifici comunal s’han començat tota una sèrie d’activitats que culminaran diumenge al vespre amb la cremà.

L’Associació Fallers pel Món celebra els seus deu anys i repeteix la visita que ja van fer l’any 2019. La festa s’ha començat a notar des de bon matí amb les xarangues amenitzant els carrers i les falleres desfilant fins arribar al comú de la capital on les ha rebut l’equip comunal encapçalat pel cònsol major, David Astrié, qui s’ha col·locat un mocador blau al coll per començar a celebrar les Falles. En el seu discurs al balcó ha donat la benvinguda “als amics i amigues valencians i ens honora que torneu a estar a aquí per celebrar la vostra gran festa”. Assegura que “seran dos dies de celebració intensos i hi haurà pirotècnia si les condicions meteorològiques ho permeten”. També ha aprofitat per convidar als valencians a viure les falles de Sant Joan.

Les falleres també han fet la seva crida. Una d’elles ha expressat que “soc una enamorada de les falles i m’omple de goig que la nostra forma de viure surti de la nostra terra perquè tenim la millor festa del món, les Falles”. Ha afegit que “les falles no són moles plantar i cremar-les, sinó que són cultura, identitat i fan poble”. Han demanat que tothom gaudeixi de la pólvora, la música i la gastronomia.

Els Castellers d’Andorra també han pres part dels actes amb un pilar que ha entregat la bandera de la Comunitat Valenciana als assistents que estaven al balcó i després n’han fet una altra desplegant la d’Andorra. Des del públic s’ha cridat “que boti Andorra” i el cònsol major de la capital no s’ha pogut resistir i ha accedit als càntics.

Els actes de les Falles de València continuen aquest migdia amb una fideuà popular a l’aparcament del Parc Central, la cercavila d’ofrena floral a la Verge dels Desemparats o el castell de focs d’artifici.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending