Crèdit Andorrà té tots els números per adjudicar-se a la repesca el pla de pensions dels funcionaris

Comentaris

Crèdit Andorrà té tots els números per adjudicar-se a la repesca el pla de pensions dels funcionaris
Crèdit Andorrà té tots els números per adjudicar-se a la repesca el pla de pensions dels funcionaris

La comissió de seguiment del pla de pensions dels funcionaris preveu tornar a adjudicar a Crèdit Andorrà i a Crèdit Assegurances els treballs de gestió i dipòsit de l’esmentat pla. La decisió es preveu que s’adopti entre dilluns i dimarts. I serà el resultat de la nova valoració que s’està fent en relació a les propostes presentades en el concurs per a la contractació d’una entitat gestora i una entitat dipositària. L’adjudicació ja s’havia fet el febrer, però s’ha hagut d’anul·lar atès que BancSabadell d’Andorra (BSA) va presentar un recurs considerant que el procés de selecció contenia anomalies

Entre moltes altres coses, BSA al·legava que quan ja s’havien presentat les ofertes i tancat el termini, es va detectar unes deficiències en la proposta de Crèdit Andorrà i se li va permetre fer unes modificacions que, a més a més, li van permetre oferir un sol vehicle d’inversió, un fet que en lloc d’anar a més anava a menys en relació a les possibilitats que es donaven als treballadors públics. El recurs de BSA, presentat el 8 de març, exposava moltes altres incongruències.

Formalment, aquest divendres s’ha reunit la comissió de seguiment i ha acordat trametre al gabinet jurídic l’informe que l’organisme que vetlla per la bona marxa del pla de pensions de la Funció Pública ha realitzat en relació al recurs de BSA. Aquest recurs s’estima parcialment i, en conseqüència, l’informe proposa a Govern que anul·li l’adjudicació acordada i, com ja va avançar l’Altaveu, que es retrotregui el procediment fins al moment de tornar a valorar les ofertes presentades, en base a les consideracions establertes per la pròpia comissió.

En la reunió ja s’ha avançat en la nova valoració que s’ha de fer, tenint en compte els criteris establerts per la consultora Mercer, que assessora la comissió. Els treballs d’aquest organisme, segons les fonts consultades, s’han de dur a terme “sense tenir en compte aquells aclariments posteriors i modificant qualsevol altre error de valoració”. La intenció era que avui mateix quedés decidida la nova proposta d’adjudicació. Però al final no hi hauria hagut temps material per dur a terme tota la feina deguda. 

Així, la idea de la comissió és poder disposar de la nova valoració el dilluns al matí perquè la voluntat és prendre un acord sobre la nova adjudicació el mateix dilluns, durant el dia, o, com a màxim, dimarts al matí. Les fonts consultades han assegurat que molt hauria de canviar la situació perquè la proposta que es farà arribar a Govern no torni a ser la de Crèdit Andorrà i Crèdit Assegurances.

Comentaris

Trending