Crèdit Andorrà alerta que es fan passar per ell per intentar estafar via correu electrònic

Alguns clients haurien rebut ‘mails’ en els quals se sol·licita dades personals, financeres o contrasenyes i d’aquesta manera obtenen elements per poder cometre fraus

-
-
Crèdit Andorrà alerta que en alguns casos se’ls està suplantant la identitat. Que mai no demanen per correu electrònic dades personals, financeres o contrasenyes. És el que demanen alguns ‘mails’ que estan rebent clients de l’entitat bancària. És una estafa. Com a mínim, un intent. Qui respon a allò que li demanen, acaba facilitant dades amb les quals els delinqüents que es fan passar per l’entitat bancària cometen els fraus.

Crèdit Andorrà ja havia advertit discretament fa uns dies de la situació, però aquest dilluns la difusió de l’alerta ha estat molt més elevada, amb un mailing generalitzat i comunicacions públiques. “T’informem que Crèdit Andorrà ha detectat que certs clients estan rebent correus electrònics en nom de Crèdit Andorrà en què se sol·liciten dades personals, financeres i/o contrasenyes”, avisa l’entitat que explica que davant d’aquesta situació “és important que no facis res i que suprimeixis aquests correus de la teva safata d’entrada” perquè “Crèdit Andorrà no et demanarà mai que introdueixis el teu usuari ni la teva contrasenya a través d’un enllaç en un correu electrònic o per SMS”.

L’entitat bancària aprofita el missatge per fer arribar uns quants consells per combatre el ‘phishing’, que és com es denomina aquesta pràctica fraudulenta. El ‘phishing’ o pesca de credencials és una tècnica de ciberdelinqüència que es produeix quan un estafador envia un correu electrònic fent-se passar per una persona o entitat per sol·licitar informació personal i financera, com ara la targeta de coordenades de l’e-Crèdit o el número de targeta de dèbit/crèdit.

Per aquest motiu es demana no respondre correus o SMS que et demanin dades o claus dels teus comptes o targetes. “Crèdit Andorrà mai no t’ho demanarà. I, si ho has fet, accedeix a l’e-Crèdit a través del web de Crèdit Andorrà i canvia la teva contrasenya”. També s’adverteix que molts d’aquests missatges fraudulents estan plens de faltes; “pot ser una mala traducció d’algú que fa phishing des d’un altre país”. Finalment cal comprovar que “l’adreça de correu de qui t’escriu no té caràcters estranys i assegura’t que inclou els dominis de Crèdit Andorrà”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending