Cornella ‘esporga’ el ‘peralbisme’ a Crèdit Andorrà

La nova direcció executiva du a terme una primera reorganització que afecta una dotzena de persones a partir d’acomiadaments, prejubilacions i reubicacions 

Josep Peralba i Xavier Cornella el dia del relleu.
Josep Peralba i Xavier Cornella el dia del relleu.
El nou conseller executiu de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, està ‘endreçant’ el banc a la seva manera. Això vol dir, situant les persones de la seva confiança en llocs clau i apartant aquelles persones que considera que són una herència de l’anterior home fort de l’entitat, Josep Peralba, i amb els quals no vol continuar comptant o, almenys, Cornella els vol lluny dels càrrecs de comandament.

D’aquesta manera, i després de la baixa fulminant de Tomàs Obiols pràcticament l’endemà que l’assemblea d’accionistes aprovés la reorganització de l’estructura directiva del banc, entre divendres de la setmana passada i dilluns d’aquesta, Cornella ha fet efectiva el que seria, en principi, una primera fase de reorganització de la cúpula de l’entitat. Es tractava d’esporgar els ‘peralbistes’, que així se’ls coneix dins mateix del banc, més acèrrims. 

Les sortides d’Agustí Garcia, Elena Pampliega i Sílvia Cunill, més la prèvia de Tomàs Obiols, són les que es consideren més remarcables

Les fonts consultades han assegurat que aquests primers moviments haurien afectat, almenys, una dotzena de persones entre prejubilacions, acomiadaments i reubicacions. Les tres baixes que es consideren més remarcables són les d’Agustí Garcia, Elena Pampliega i Sílvia Cunill. Mentre qui fins divendres passat va ser el secretari general tècnic de l’entitat s’ha acollit a una prejubilació pactada, la directora de Comunicació i la responsable d’Innovació, Màrqueting i Nous Projectes van ser acomiadades.

Els canvis no han deixat indiferent ningú. Les fonts consultades han assegurat que els moviments no s’hauria acabat amb aquesta primera fase de reorganització i això manté a l’expectativa una bona part de la plantilla de Crèdit Andorrà. Els consultats han assegurat que “mentre els ‘peralbistes’ faran soroll perquè estan molt enfadats i creuen que Cornella els ha tractat injustament, segurament per al conjunt de l’entitat la sacsejada serà bona. Calia fer net en un moment complexe per a la banca en general i per al Crèdit Andorrà en particular”.

Comentaris

Trending