Constituïda formalment una associació que té cura de colònies de gats de carrer

‘Gats i miau’, que partia a l’inici de l’altruisme d’una sola persona i ha mantingut diverses topades amb Apapma i sobretot amb Laika, ha estat reconeguda pel Govern i fins i tot Agricultura l’ha subvencionat

-
-
El Principat té formalment una nova entitat protectora d’animals. Concretament, defensa gats, i encara més concretament té cura de colònies de gats de carrer. ‘Gats i miau’ fa temps que funciona. Partia de l’altruisme pràcticament d’una sola persona, que era qui gairebé en plan mecenes, facilitava els recursos necessaris per alimentar o esterilitzar els gats. Ara, el col·lectiu ha estat reconegut formalment com a associació pel Govern i fins i tot el departament d’Agricultura ha acordat una subvenció per al 2020.

El grup, la base del que avui és una associació degudament registrada, fa temps que existeix. I el març passat es van donar a conèixer a través de les xarxes, sobretot a partir d’una pàgina a Facebook. No només volien donar-se a conèixer sinó que també pretenien fer visible la situació de les colònies de gats de carrer i la gestió que se’n pot fer. D’inici era un grup de particulars que buscaven el suport entre ells alhora que alimenten colònies, esterilitzen gats o es fan càrrec dels costos veterinaris per a diferents tractaments. També del rescat de gats o de la gestió d’adopcions.

Els darrers dies, els responsables de ‘Gats i miau’ han celebrat el seu reconeixement oficial. “Constituir una associació ens permet protegir els gats del carrer, però també els cuidadors”. Recorden que “la nostra missió és reunir els cuidadors, per ser solidaris entre nosaltres i ajudar-nos mútuament: donacions de pinso, captures i esterilitzacions dels gats, assessorament jurídic, formacions i consells a més a més de realitzar una tasca d’informació i de conscienciació”. ‘Gats i miau’ ha celebrat especialment haver estat reconeguda com a associació després que “ens van amenaçar, insultar, intimidar…” 

Per això el reconeixement de l’administració és “una gran victòria”. Les amenaces i intimidacions estaven referides a Apapma i, sobretot, a Laika. Des que ‘Gats i miau’ va aparèixer públicament hi ha hagut diversos enfrontaments amb alguns dels responsables de les esmentades entitats, moltes vegades a través de les xarxes socials mateix. Els responsables de la nova associació no acabaven d’entendre mai l’actitud de les altres organitzacions i lamentaven que els diversos departaments de l’administració s’anessin passant la pilota les unes a les altres.

La nova associació també ha celebrat els gairebé 2.800 euros de subvenció que els atorga Agricultura amb la finalitat de poder dur a terme “una part d’aquesta gestió ètica”. Des de ‘Gats i miau’ es remarca que “pot semblar poc -i ho és quan es tracta de despeses veterinàries-, però igualment, per alguna cosa es comença i ens fa moltíssima il·lusió poder comptar amb això per gestionar diverses colònies del país i ajudar diversos cuidadors que porten anys i anys cuidant colònies sense rebre cap ajuda de ningú”.

 

Comentaris (2)

Trending