Condemnat el propietari d’un gos a pagar 8.000 euros per matar-ne un altre enmig del carrer a Ordino

Els fets van passar l’abril de l’any passat i com que el titular del ca mort no va quedar satisfet amb l’actuació del departament d’Agricultura va reclamar danys reals i morals 

-
-
El propietari d’un gos de raça perillosa que l’endemà de Sant Jordi de l’any passat en va matar un altre al carrer Major d’Ordino haurà d’abonar als titulars de l’animal mort 8.000 euros per la reparació dels danys reals i morals. El propietari del ca agressor ja va haver de satisfer al seu dia una sanció de 300 euros per no portar l’animal degudament amb el morrió posat. 

El cas va succeir el 24 d’abril de l’any passat per les immediacions de l’hotel Tòpic d’Ordino. Dos homes passejaven suposadament les seves respectives mascotes. Una de dimensions perilloses i de raça considerada potencialment perillosa i, l’altra, molt més petita. De forma accidental segons que va concloure en el mateix lloc dels fets els banders, a la persona que passejava el gos gros, l’animal se li va escapar. I es va abraonar contra el petit just a l’entrada del carrer Major. Anava inicialment lligat però no duia posat el morrió obligatori.

Iniciat el procés de reclamació judicial l’octubre, aquest abril el demandat va decidir cedir a les pretensions de l’altra part i la Batllia l’ha acabat condemnant

L’atac va ser tan descomunal que no es va poder fer res per salvar la vida de l’animal. Quan els bombers que havien estat activats via SUM per la crisi d’angoixa que van patir els dos propietaris davant de la situació van arribar al lloc, pràcticament només van poder traslladar el gos al veterinari perquè en certifiqués la defunció. Segons fonts consultades, el propietari del gos mort va estar insistint a Agricultura, com a responsable del control dels animals domèstics, sobre el comportament del gos agressor i el seu propietari. I que, a parer seu, calia una mesura sancionadora més contundent. El departament es va fer l’orni.

El titular del ca mort va acabar interposant una demanda de reclamació de quantitat davant la secció civil de la Batllia per exigir que se li reparés el dany real i el moral. És a dir, el cost en què es xifra el ca i una indemnització pel valor sentimental i patiment sofert, per dir-ho així. Pel primer concepte, el demandant sol·licitava 2.078 euros. I, pel segon, 6.000 euros més. La demanda es va interposar l’octubre de l’any passat. Aquest abril, quan la part demandada havia de dur a terme un contesta sobre el litigi plantejat, va decidir aplanar-se. És a dir, parlant planerament, acceptar les pretensions de l’altra part.

D’aquesta manera, i vist que la petició realitzada no transgredia els principis fonamentals del Dret, la secció civil de la Batllia no va poder fer res més que donar per bona la sol·licitud efectuada en la demanda i condemnar el demandat a pagar els poc més de 8.000 euros per la mort del gos. Això sí, les despeses processals les haurà d’assumir cadascú les seves.

Etiquetes

Comentaris

Trending