Commoció i neguit per la situació que viu Hinojosa

Desenes de clients sud-americans de BPA continuen bloquejats des de la intervenció de l’entitat bancària

-
-
La situació que viu el fins ara president de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) Albert Hinojosa ha commocionat diversos sectors de la societat andorrana. Bona part dels seus veïns estaven al corrent de la situació encara que sense detalls vist els moviments policials que fa més d’un mes que duren. El neguit ha crescut més encara en saber amb exactitud al motiu pel qual hi ha tanta vigilància.

Hinojosa hauria rebut missatges amenaçadors des de l’entorn d’uns suposats clients mexicans que tindrien diners bloquejats a BPA degut a les decisions de l’AREB lligades ja sia a les seves pròpies verificacions o a les causes judicials obertes. La policia ha donat total credibilitat a les amenaces de mort rebudes i per aquest motiu s’hauria muntat el dispositiu de protecció des de fa un mes llarg i de forma permanent.

Una vegada ha transcendit la situació, la commoció i el neguit o preocupació s’estan manifestant a parts iguals, tant en diversos responsables de l’administració andorrana -Hinojosa es manté com a director general del departament de Tributs i Fronteres- com en molts veïns de Sant Julià de Lòria, on la família del jurista és molt coneguda i apreciada. Més enllà de la protecció a la qual està sotmès Hinojosa, la investigació per aclarir del tot el cas es manté oberta.

Hi ha diversos clients mexicans a BPA, alguns de bloquejats i altres que haurien aconseguit la migració recentment. Entre ells, hi havia un prestigiós advocat que fa poc més d’un any es va acabar suïcidant en no entendre que se l’estigués acusant a Andorra, on tenia estalvis dipositats, de blanqueig, una situació que li estava ocasionant greus perjudicis reputacionals i professionals. Segons algunes fonts jurídiques, la investigació judicial hauria conclòs que no hi havia res anormal amb l’origen dels diners. No obstant, com que els successors del malaurat advocat mexicà encara no haurien fet acceptació de l’herència, la situació no s’hauria pogut desbloquejar. Molts d’aquests clients sud-americans es queixen de la voluminosa paperassa que l’AREB els fa presentar, moltes vegades de forma reiterada i repetitiva

Entre els clients que més desesperació mostren hi ha algunes desenes d’argentins que treballaven amb una casa de canvi de Mar del Plata que, al seu torn, era clienta de BPA. , segons que han recordat fonts coneixedores del cas, també amb diverses amenaces de mort pel mig, en aquest cas a l’Argentina.

La furgoneta dels GIPA fent vigilància en les immediacions del domicili d'Hinojosa.

Relacionat

El fins ara president de l’AREB fa un mes que viu sota protecció policial les 24 hores del dia

Comentaris (4)

Trending