Com a mínim un dels caçadors controlats a Ordino és multireincident

Veïns de Llorts i Ansalonga feia alguns dies que havien anat trobant cabirols morts en zones boscoses, alguns d’ells decapitats

-
-
Com a mínim un dels tres joves caçadors controlats a Ordino després que abatessin, de nit, a Llorts, un cabirol té diversos antecedents per fets similars. Tot i tenir només 23 anys, el seu historial furtiu és més que notable. De fet, fa pocs mesos ja es va veure implicat en un fet similar i malgrat que té recorreguda la proposta de sanció, ja per aquella ocasió se li hauria retirat el permís de caça per tres anys alhora que se li hauria imposat una multa econòmica de 6.000 euros, la mateixa sanció que li pertoca per l’acció de la nit de dijous a divendres.

L’actuació d’aquest noi i els seus dos acompanyants, tots veïns d’Encamp i vestits de camuflatge, fa temps que indigna el col·lectiu de caçadors, fins al punt que hi hauria un grup d’amants de la cinegètica que estarien disposats a avalar davant la Federació de caça i pesca que com a mínim al jove multireincident li sigui retirada de per vida la llicència i, d’aquesta manera, el Govern no li pugui mai més estendre el permís. Els caçadors, i més encara davant la situació actual de confinament, afirmen que gent com aquest jove encampadà “no ens representa; ben al contrari, ens perjudica”.

El jove i els seus amics van ser enxampats després d’una petita persecució entre Llorts, on haurien abatut el cabirol, i Ordino, on van ser controlats per les dotacions policials. Alguns veïns de Llorts, com altres d’Ansalonga o Sornàs, ja feia dies que tenien la mosca rere l’orella atès que en zones boscoses dels dos pobles ordinencs hi havien aparegut darrerament cabirols morts, alguns d’ells decapitats. Per això hi havia qui estava més al cas. I la nit de dijous només sentir un tret, un dels veïns va avisar la policia. De fet, algunes fonts han afirmat que el primer en actuar hauria estat un agent fora de servei que viu a la zona.

Amb la descripció del vehicle amb què viatjaven -un totterreny-, les patrulles que es van mobilitzar no van tenir especial dificultats en controlar els infractors. L’acció ‘braconista’ és una especialitat d’aquest jove caçador multireincident que sabedor que se’ls havia descobert va partir el rifle, del calibre 22 segons algunes fonts, amb la intenció de desfer-se’n. L’arma va ser recuperada igual com uns binocles i algun objecte amb què, a banda dels fars del propi jeep il·luminaven els animals.

Comentaris (10)

Trending