Clavera exigeix la supressió de la “figura perversa dels saigs” 

El líder d’Units pel Progrés considera que els executors de resolucions no han contribuït a desembussar l’administració de Justícia i, en canvi, suposen “una doble sanció per al ciutadà”

Comentaris

-
-

El cap de llista d’Units pel Progrés (UPA), Alfons Clavera, considera que cal una actuació decidida per posar ordre a “una Justícia que no va ni amb rodes”. D’aquí que l’últim candidat a cap de Govern en sortir a la palestra opti per “liquidar dos dels projectes estrella de Xavier Espot”. Clavera és partidari de suprimir “la figura perversa dels saigs” i modificar el Codi de procediment civil que ha resultat ser, a parer ser, “un embolic”. Una proposta i l’altra són “un nyap”.

El candidat d’UPA creu que la presència dels saigs l’únic que està fent és “sagnar els ciutadans” atès que suposen una “sanció complementària o una doble sanció” per als executats, ja que més enllà de l’execució pròpiament dita han d’assumir-ne, també, el seu cost, situació que no es donava quan era la Batllia la que s’encarregava de les execucions, una situació a la qual Clavera defensa tornar perquè “la Justícia ha de ser gratuïta”.

El cap de llista d’UPA ha lamentat la “perversitat” i l’“abús” amb què tot sovint, segons el seu parer, actuen els executors públics, que estan causant estralls entre la ciutadania sense cap mena de mirament i deixant en posicions molt dificultoses alguns dels executats. Alhora, la seva creació i posada en servei no ha servit, en opinió d’Alfons Clavera, per reduir feina a l’administració judicial, ben al contrari, el fet que es recorrin les decisions dels executors està portant noves acumulacions d’expedients.

El líder d'UPA, que s'ha reunit amb el secretari general de l'USd'A, també demana una modificació a fons del codi de procediment civil

Clavera, que s’ha reunit amb el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, juntament amb la segona de la llista, Raquel Fernàndez, ha explicat també que cal deixar sense efecte o, com a mínim, canviar de dalt a baix el nou procediment civil, que resulta “molt complexe i tot un embolic”. Amb tot, creu el líder d’UPA que “els projectes estrella” de ministre Espot en matèria de Justícia han resultat ser “un nyap”. A Espot, en aquest cas com a candidat de DA, Clavera l’ha acusat de copiar el programa econòmic d’UPA.

Per aquest motiu la formació pro-vida i autodenominada progressista té intenció d’acudir aquest dijous a un notari a protocol·laritzar diverses de les seves propostes -com la de la creació d’una doble zona franca o la voluntat de suprimir la figura del saig- per evitar que “altres formacions es puguin copiar” iniciatives que UPA pretén dur a terme en cas de poder incidir en la governabilitat del país.

A més a més, i al costat d’Ubach, Clavera s’ha compromès a convertir l’1 de Maig en festiu per a tots els treballadors i a situar el salari mínim en 1.400 euros, “ja que els informes dels nostres economistes van demostrar que era la realitat, però donant avantatges fiscals als comerciants i a les petites i mitjanes empreses” del país perquè puguin fer front a l’increment dels sous dels seus empleats.

Comentaris (29)

Trending