Clavera demana a la fiscalia que investigui si hi ha hagut malbaratament de fons públics en la ‘proposta avortista’ de DA

El candidat d’Units pel Progrés “sospita” que Espot va aprofitar el seu pas pel ministeri d’Afers Socials per encomanar estudis que avalin el servei d’acompanyament a l’exterior de dones embarassades

-
-

Després de donar-hi tombs i tombs, el candidat d’Units pel Progrés (UPA), Alfons Clavera, ha encertat a assegurar, davant la porta de la Batllia, que no denuncia en cap cas la proposta electoral de Demòcrates per Andorra (DA) de posar en marxa un servei d’acompanyament per aquelles dones que vulguin interrompre un embaràs. Però sí que pretén que la fiscalia estudiï si hi ha hagut “malbaratament de fons públic” en els treballs “preparatoris” per sustentar l’esmentada proposta. Clavera “sospita” que el candidat demòcrata, Xavier Espot, hauria pogut aprofitar el seu pas pel ministeri d’Afers Socials per encarregar estudis o informes que sustentin el servei que oferta com una fórmula per saltar-se la prohibició d’avortar al país.

El cap de llista d’UPA, acompanyat de la número 2 de la formació, Raquel Fernàndez, i el també integrant de la formació Manel Ugart, han acudit aquest migdia a la seu de la Justícia a formalitzar la presentació d’una comunicació al ministeri fiscal sol·licitant-li que investigui si hi ha hagut aquesta eventual malversació de cabals públics. L’escrit presentat, suposadament és molt més clar i entenedor que l’exposició feta per Clavera, que ha qualificat la proposta del servei d’acompanyament a l’exterior “d’electoralista” i “enganyosa” perquè “mai no es podrà dur a terme” perquè “és contrària a la Constitució, al Coprincipat i a les lleis penals” del Principat.

Tot i demanar a DA, fins i tot, que retiri del programa electoral l’esmentada proposta, finalment Clavera ha hagut de reconèixer que proposar no pot ser denunciable. Una altra cosa seria que el servei es posés en marxa de forma efectiva o el que sospita el líder d’UPA, que s’hagin destinat diners públics a dur a terme “una fase preparatòria de la comissió d’un delicte” com seria el foment de l’avortament quan la Constitució, “de la qual nosaltres som ferms defensors”, protegeix el dret a la vida en totes les seves fases. 

Clavera ha deixat clar que haurien impulsat la mateixa acció davant la fiscalia fos quina fos la proposta sempre que es considerés delictiva i contrària a la Constitució. “Vull saber si s’han destinat fons públics” per justificar el que ara és una proposta electoral, ha insistit Clavera. Entre altres peticions, dins de l’escrit presentat davant la fiscalia, es demana que se sol·liciti a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) si el ministeri d’Afers Socials li va encomanar algun tipus d’informe o d’estudi sobre la qüestió.

Comentaris

Trending