Ciutadans Compromesos aparca fins dilluns qualsevol decisió sobre la candidatura electoral

Els principals impulsors del projecte mantenen la idea de fer una candidatura independent i sense haver de treure ningú del comú i negociar suports a posteriori

-
-
Malgrat que a falta de dues setmanes perquè s’hagin de presentar les candidatures electorals encara hi ha molta incertesa arreu, la Massana és una de les parròquies on hi ha més bullici. Totes les formacions d’abast nacional estan esperant, en certa manera, el posicionament de Ciutadans Compromesos (CC). I la plataforma parroquial no pensa prendre cap decisió formal, almenys, fins dilluns.

El grup que dirigeix la política comunal de la parròquia ha convocat per la setmana vinent una trobada en què hauria de valorar el seu posicionament en relació a la cita del 7 d’abril. Sobre la taula, dues opcions, o bé fer una llista independent o bé donar llibertat als integrants de l’agrupació perquè cadascú “faci el seu camí”, que és tant com dir que CC es quedi formalment a casa i els seus integrants optin per aliar-se, cadascú, amb alguna de les candidatures nacionals que més properes se sentin.

Els principals dirigents de la formació són partidaris de fer una candidatura independent, seguint l’estil de CC de sumar sinergies i sense haver de recórrer a cap dels actuals components de la majoria comunal. Amb posterioritat, una vegada celebrades les eleccions, teòricament es negociarien els suports encara que altres integrants del grup massanenc temen que aquests mateixos dirigents tenen una evident sintonia amb els demòcrates. Aquesta mateixa fórmula de no anar associat inicialment amb cap formació nacional és la que intenta explorar un grup d’independents d’Ordino que, per bé o per mal, sembla que són els qui tenen més força hores d’ara. 

Sant Julià

Més tímidament es mira de fer quelcom similar a Sant Julià a l’entorn del que havia estat Laurèdia en Comú, però amb aquest projecte molt més bandejat del que és CC a la Massana. I és que a Sant Julià, DA no vol coincidir amb cap component del comú actual. I els principals impulsors de la corporació comunal tampoc no volen saber res de DA. Els socialdemòcrates del PS ja tenen decidit que l’actual conseller general Gerard Alís sigui la seva quota en la llista conjunta amb els liberals, que encara han de decidir candidat.

Així les coses, la única formació que promou obertament a Sant Julià una llista transversal per enfrontar-se amb Unió Laurediana, que ja té pràcticament tancada la llista i que sinó presenta sorpreses de darrera hora serà encapçalada pels parlamentaris Josep Majoral i Carine Montaner, seria Socialdemocràcia i Progrés (SDP), que té el suport d’alguns independents de la parròquia i que espera moviments del ‘sector Reig’, actualment immers amb DA, per intentar fer reeixir quelcom de darrera hora.

DA, ara per ara, prefereix fer una candidatura pròpia. El candidat Xavier Espot voldria fer acte de presència en totes les parròquies malgrat que, per exemple, sàpiga que en terra laurediana no té, d’entrada, massa requesta. Per ara, l’única persona que més o menys s’hauria postulat per anar a la candidatura i, fins i tot, per encapçalar-la seria l’actual ministre de Salut, Carles Álvarez. Fonts lauredianes no han descartat que el secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, aparegui també en alguna llista, potser la nacional.

Comentaris (2)

Trending