Les primeres observacions d’isards a Enclar mostren el bon estat de salut de la cabana

Els isards ja fa unes quantes setmanes que estant duent a terme el tradicional recompte que s’allargarà fins al mes d’agost i que serveix per establir el nombre d’exemplars a abatre

https://youtu.be/SbllOxhlDnQ

Les primeres observacions d’isards que s’han fet al vedat d’Enclar han evidenciat que l’estat de la cabana és bo o, fins i tot, molt bo. Nombrosos exemplars de l’animal salvatge per excel·lència del Principat han estat divisats pels banders, que fa unes quantes setmanes que han començat el recompte que ha d’acabar derivant amb el conjunt de dades que permetrà establir el nombre d’anelles per a la Setmana de caça posterior a Meritxell.

El treball de camp dels banders, que en algunes fases d’aquest recompte que s’estendrà fins al mes d’agost tindran el suport d’integrants de la Federació de caça i pesca, no només es fa a Enclar. També es du a terme, ara per ara, als vedats de Sorteny, Xixerella i Ransol. Amb posterioritat el recompte s’estén, en la mesura que es pot, al terreny cinegètic comú.

Un exemplar d'isard en muntanyes del Principat.

Relacionat

Els banders inicien el recompte d’isards

En funció del nombre d’exemplars que es comptabilitzen i de les cries que s’observen, es treuen diversos índexs relatius a la cabana. I d’aquí és calcula el nombre d’exemplars que es permet abatre en cadascuna de les setmanes cinegètiques per excel·lència. En funció del nombre de peces que es permet caçar i del nombre de caçadors que s’inscriuen al certamen s’acaben decidint el nombre de caçadors que han de configurar les colles.

Etiquetes

Comentaris

Trending