Els banders inicien el recompte d’isards

Dels albiraments que es fan des d’ara i fins a l’agost inclòs i en què també hi participen caçadors n’acaba sortint el nombre de captures per a la Setmana de caça

Un exemplar d'isard en muntanyes del Principat.
Un exemplar d'isard en muntanyes del Principat. ARXIU

Els banders han iniciat el recompte d’isards. D’entrada ho fan en quatre vedats del país: Enclar, Xixarella, Sorteny i Ransol. Es tracta d’un treball tècnic que es fa de manera anual i que permet, entre altres coses, poder saber quin és l’estat de salut de la cabana, a banda d’establir un nombre aproximat d’exemplar i, també, definir el nombre de captures per a la Setmana de caça.

Els comptatges que s’han iniciat ara s’allargaran durant uns dos mesos. Perquè aniran fins al mes d’agost. Dels albiraments que es facin, i en què també hi participen membres de la Federació de Caça, que són els primers interessats en què es fili prim alhora de comptar el nombre d’exemplars, atès que evidentment, els isards, com tots els animals, no saben de fronteres, en surten indicadors com el de la taxa de naixements i d’altres, que són els que serveixen per fer els càlculs per a l’establiment del nombre d’anelles i, en conseqüència, el nombre de caçadors que ha de formar cada colla que vulgui participar de la setmana cinegètica per excel·lència al país.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending