La nova llei dels banders simplificarà els procediments sancionadors

El pagament en un termini de 10 dies hàbils implicarà un 40% de rebaixa en l'import i s'arxiva immediatament l'expedient administratiu

Comentaris

Calvó i Teixidó durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Calvó i Teixidó durant la roda de premsa d'aquest dijous. Altaveu

El Govern ha presentat la modificació de la llei del Cos de Banders que entrarà a tràmit parlamentari els propers dies i modifica quatre lleis actuals. Els objectius són reforçar la identitat del cos, una millor prevenció i control, l'agilització administrativa i una optimització administrativa. Els banders tindran el control total sobre els gossos potencialment perillosos

El director dels banders, Ferran Teixidó ha explicat que el projecte elimina el límit de 35 anys per entrar al cos. Els requisits s'equiparen als de la resta de cossos especials. Es crea un comitè mèdic que establirà les mesures a adoptar en cas que un membre del cos no pugui fer la seva feina per raons mèdiques. També es millora la regulació del port d'arma en l'exercici de les funcions, assimilant-lo a la resta de cossos especials.

Es traspassa tota la competènciaals banders  del controls dels gossos potencialment perillosos, en totes les seves fases que ara es limitava a la prevenció i al control a la via pública. Al mateix temps s'agilitzen i simplifiquen els processos sanconadors en matèria de pesca, caça i gossos pontencialment perillosos. El pagament de la sanció en un termini de 10 dies hàbils implicarà un 40% de rebaixa en l'import i s'arxiva immediatament l'expedient administratiu. Més d'un 90% de les sancions es podrien haver acollit al procés simplificat.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha destacat que, en l'elaboració del text, hi han participat tots els integrants dels cos. En un altre ordre de coses, els banders disposaran d'una caserna pròpia a una ala del nou edifici del COEX. "Hem trobat un lloc adequat en una ubicació estratègica", ha dit. Teixidó ha mostrat la seva satisfacció pel fet de disposar d'una seu. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending