Carla Guerrero podria no ser l’única candidata a presidir provisionalment la CASS

Les dilacions del Govern per designar representants i les ‘maniobres’ que s’estarien fent per poder col·locar en unes setmanes Albert Font podrien animar altres membres

Carla Guerrero en la foto oficial de la CASS.
Carla Guerrero en la foto oficial de la CASS.
Difícilment qualsevol candidat que no sigui proposat pel Govern podria arribar a presidir el consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Això no treu, però, que algun o alguns dels integrants de l’òrgan col·legiat de direcció de la parapública pugui presentar la seva candidatura en la reunió que s’ha de fer dimarts vinent. Així, l’opció de Carla Guerrero, finalment triada per l’executiu de manera provisional, podria no ser l’única, encara que és difícil que es posi formalment cap altre nom sobre la taula.

Fonts de la parapública han mostrat el seu malestar per la nul·la informació que està facilitant el Govern a la resta de membres del consell d’administració -cal recordar que n’hi ha dos d’escollits pels assalariats, un altre que representa els empresaris i un quart que fa de delegat dels pensionistes i jubilats- i també per les dilacions en la designació dels nous representants governamentals. Alhora, que s’estigui retardant l’elecció amb la voluntat d’arranjar la situació per tal de poder facilitar el camí al consell d’administració de la persona que més suports tindria, el metge Albert Font, no està agradant ni gens ni mica en alguns sectors.

Cert és, han recordat les fonts, que l’únic col·lectiu que per ell sol té majoria és el Govern: tria quatre dels vuit membres del consell d’administració. Alhora, i en certa manera, la resta de membres tenen indirectament vinculacions amb l’administració, ja sigui perquè es tracta de funcionaris o treballadors parapúblics o perquè són propers a formacions polítiques que donen suport a l’executiu. El que està clar és que dimarts s’escollirà nou president perquè fa uns dies el fins ara màxim responsable del consell d’administració, Jean-Michel Rascagneres, va trametre una carta dient que davant l’eterna espera pel relleu deixava sí o sí el càrrec. 

Si el futurible membre de la parapública i aspirant a presidir-la, Albert Font, té conflicte d'interessos, també es podria dir del mateix de l'actual integrant: farmacèutica i presidenta del Col·legi de Farmacèutics

Rascagneres es presenta a les comunals, com a número dos de la candidatura d’En Comú per Encamp, i encara que legalment fins que no fos escollit membre de la corporació encampadana no tindria cap impediment per presidir la CASS, èticament no vol mantenir el doble barret. Però de moment es mantindrà com a membre del consell al costat de Vladimir Fernàndez i Josep Delgado, que també finalitzen el mandat. L’única que encara té marge de recorregut és Carla Guerrero, finalment triada pel Govern perquè presideixi l’ens a mode de transició. Si finalment Albert Font entra a la CASS hi haurà relleu, sinó, caldrà veure-ho.

El que és clar, han remarcat les fonts, és que igual que Font, soci d’un centre sociosanitari, pot tenir conflicte d’interessos, Guerrero n’ha tingut també fins ara i ningú no ha alçat clarament la veu. La imminent, a priori, president provisional de la CASS no només és farmacèutica; a més a més presideix el Col·legi de Farmacèutics, un dels ‘lobbys’ més potents del país en matèria sanitària. No obstant, com han recordat les fonts consultades, Guerrero s’ha absentat de la sala sempre que sobre la taula del consell d’administració de la CASS s’hi ha posat alguna qüestió de naturalesa farmacèutica.

Etiquetes

-

Relacionat

La CASS triarà la setmana que ve un president provisional entre Carla Guerrero i Vladimir Fernàndez
Albert Font era el candidat més ben posicionat per assumir la presidència de la CASS.

Relacionat

El consell d’administració de la CASS continua encallat

Comentaris (3)

Trending