El consell d’administració de la CASS continua encallat

El conflicte d’interessos aparentment evident que té qui estava cridat a ser president, el metge Albert Font, dificulta l’elecció de membres governamentals, entre els quals Jordi Cinca sembla segur

Albert Font era el candidat més ben posicionat per assumir la presidència de la CASS.
Albert Font era el candidat més ben posicionat per assumir la presidència de la CASS.
El consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) continua sense renovar-se. I la situació s’està gangrenant. L’aparent conflicte d’interessos que té qui inicialment estava cridat a ser president, el metge Albert Font, és el principal element de bloqueig. A partir d’aquí, la quadratura del cercle es complica tot i que damunt la taula hi ha una llista de candidats que passa, i de molt, els tres noms necessaris. El que és segur és que si no canvien molt les coses entre els tres designats hi haurà l’exministre de Finances Jordi Cinca.

Fa algunes setmanes que s’hauria d’haver tancat la terna que cal incorporar al consell d’administració de la CASS per substituir Jean-Michel Rascagneres, Josep Delgado i Vladimir Fernàndez. El quart membre d’elecció governamental és la farmacèutica Carla Guerrero, que continua en el càrrec atès que ni tan sols no ha fet un mandat de quatre anys. El fet que Rascagneres concorri als comicis comunals del desembre encara posa més pressió. Almenys des del punt de vista ètic. L’advocat ja ha renunciat de fet al càrrec però el fet que no hagi estat rellevat l’incomoda malgrat que la normativa avala que pugui continuar en funcions.

Així les coses, i quan tot semblava que aquesta qüestió hauria d’haver quedat resolta ja fa almenys quinze dies, ara per ara no hi ha data per solucionar la qüestió. I alguns dels tòtems demòcrata-liberals que fan càbales temen que segons quins moviments hi hagi això pot acabar tenint repercussions per a les comunals. I en algunes parròquies hi ha molt bacallà per tallar i molts dubtes per resoldre. Sembla evident, però, que Jordi Cinca estarà entre els elegits. I, d’entrada, serà el membre que acabarà assumint la presidència del Fons de Reserva de Jubilació.

Fins aquí no hi hauria problema sinó fos perquè davant les dificultats per fer passar Albert Font com a president, hi ha qui defensa que Cinca podria assumir la presidència de la parapública. I aquí és quan els sectors interns que han de participar en el consens governamental també topen. Però Font tampoc no passa. Les fonts consultades han recordat que els aspectes sociosanitaris cobraran molt protagonisme en breu. I que la CASS haurà d’adoptar, com altres agents sociosanitaris, diverses decisions sobre aquest sector. D’aquí que el fet que es pugui posar al capdavant de la Seguretat Social una persona que a banda de metge és també una de les cares visibles d’un centre residencial i sociosanitari privat (Clínica de Sant Vicenç d’Enclar) genera suspicàcies i moltes reticències. Dins i fora del Govern -i satèl·lits-; dins i fora de la CASS.

Comentaris (3)

Trending